Victoria Rosell: "Les morts són la punta de l'iceberg"
Cafè d'idees  Victoria Rosell: "Les morts són la punta de l'iceberg"

Victoria Rosell, delegada del Gobierno contra la Violencia de Género

Disponible hasta 01-01-2255

24/11/2020 00:14:56
Recomendado para mayores de 12 años
Victoria Rosell: "Les morts són la punta de l'iceberg" Victoria Rosell: "Les morts són la punta de l'iceberg"
Victoria Rosell: "Les morts són la punta de l'iceberg" 00:14:56 24/11/2020

Disponible hasta: 01-01-2255 00:00:00

Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

La delegada del govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, adverteix que les 41 morts del que portem d'any a Espanya són només la punta de d’iceberg i que fins a un 70% de les víctimes reals no arriben a denunciar.

La pandèmia ha suposat, segons Rosell, un increment de què es coneix com a violència de control i psicològica que són les que menys es denuncien. En aquest sentit ha advertit que "la societat té el deure de denunciar el que està passant darrere de les quatre parets del seu veïnat.

Per Rosell és molt important ser pro actiu amb les víctimes per garantir que se sentin acompanyades permeten la seva autonomia econòmica i laboral: "Hem de facilitar que no tinguin por a denunciar", i ha afegit que "amb la por al teu futur no se'ls pot dir que s'atreveixin a anar als tribunals".

La delegada del govern contra la violència de gènere ha mostrat la gran tristesa que li genera la negació de dels crims masclistes des de les files de Vox: "És un lema criminal perquè significa dir-los a les afectades que el seu problema no existeix i si denuncies no et creurem".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad, Cataluña
Idiomas
Catalán