www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Les colonitzacions causen canvis més intensos que el clima

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Cafè d'Idees - Les colonitzacions causen canvis més intensos que el clima

06 maig 2021

La revista Science ha publicat un estudi que afirma que els canvis de vegetació de les illes del món a causa de la colonització humana són 11 vegades més grans que els provocats pel clima o a altres causes naturals com terratrèmols, erupcions volcàniques o canvis en el nivell del mar. Aquest estudi s’ha fet en un total de 27 illes del món amb geografies i climes molt diversos.Això s’ha fet analitzant pol·len d’ara amb el fossilitzat de fa 5.000 anys i extret de sediments. D’aquesta manera s’han pogut observar els canvis que ha patit la vegetació d’aquestes illes com a conseqüència de l’impacte humà. Per exemple, l’illa d’Islàndia va ser colonitzada fa uns 1.000 anys pels víkings que van deixar una empremta que mai més s’ha esborrat, a causa dels canvis en la vegetació en la seva erosió i destrucció de boscos a favor de les pastures. L’altre exemple, el trobem a Cap Verd, considerada la primera colònia europea tropical de l’Atlàntic ara fa més de 500 anys. Van trobar-se amb pocs recursos naturals, per tant, els canvis provocats per la intensificació agrícola orientada al comerç de marcats portuguesos i europeus són ben evident.

veure més sobre "Cafè d'Idees - Les colonitzacions causen canvis més intensos que el clima " veure menys sobre "Cafè d'Idees - Les colonitzacions causen canvis més intensos que el clima "
Programes complets (183)
Clips

Els últims 672 programes de Cafè d'idees

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Seccions:
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos