Wonderland   Wonderland - "La mujer sin nombre" 19/12/2020 55:02

Diuen que darrera de tot gran home hi ha una gran dona, i en el cas de María Lejárraga és més cert que mai. Ha escrit les millors pàgines de la Literatura i Dramatúrgia espanyoles del segle XX, però ho va fer sota el nom del marit, Gregorio Martínez Sierra. Ell s’emportava els honors i ella, la feina. L’escriptora Vanessa Montfort la rescata de l’oblit i reivindica la seva autoria en solitari. Ho va fer a l’obra de teatre “Firmado Lejárraga” i ho corrobora amb la novel.la, “La mujer sin nombre”, que ens presenta a Wonderland.

Amb el Pep Gorgori, repassem la banda sonora de la vida d’aquesta dona, que va escriure també llibrets musicals per a mestres de la talla de Falla i Turina.

I amb el Jordi Corominas, coneixem altres les històries de grans dones que van viure a l’ombra dels seus marits, com Oona O’Neill, Alma Mahler, Zenobia Camprubí o Yoko Ono.

La Margaret Rius ens fa propostes teatrals per a aquest Nadal, com ara una iniciativa conjunta dels teatres de proximitat. En parla amb Ferran Murillo, membre de la junta directiva d’ADETCA i director del teatre Tantarantana, on es representa “La jove esposa”, i també ha convidat l’actriu Roser Batalla, que interpreta el monòleg “L’empaperat groc” a la Sala Versus Glòries, The Feliuettes, que fan “Akelarre” al Maldà, i Yago Alonso, autor d’”Instruccions per enterrar un pare”, a la Sala Flyhard.

A La Taula del Rei Salomó, la Cristina Hernández entrevista Rosa Cobo, autora de “Pornografía, el placer del poder”.

Wonderland
Más opciones