Vida verda Ràdio 4

Vida verda

Dissabte de 8.00 a 9.00 hores (Emergència climàtica)

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Bigas Luna: Art i Canvi Climàtic a El Segon Origen

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Vida verda - Bigas Luna: Art i Canvi Climàtic a El Segon Origen

19 set. 2015

Bigas Luna no tant sols era un gran cineasta, tothom coincideix en definir-lo com a un creador total. En els darrers anys de la seva vida va donar un tomb cap a l’ecologia i es va apropar encara més a la terra creant un hort del que consumia el menjar. L’hort era també el seu espai de treball artístic, tal i com es pot veure en una de les peces que formen part de l’exposició “Més de Bigas i més de Luna” de  Can Framis. Parlem del seu vesant artístic amb Gloria Bosch que és comissària de la mostra i amb Pere Soldevila de la Galeria Metropolitana. El seu cosí Jordi Bigues va compartir amb  el director de cine la creació de l’hort al camp de Tarragona, la posterior obertura d’una botiga amb productes ecològics i la reflexió sobre el pas per la vida i el canvi climàtic. Amb tot aixó Jordi Bigues desenvolupa un treball de relació amb els arbres dins del projecte El Gran Capital, del que parla en el programa. Conversem també de passejades per l’hort amb Carmen Orós, vídua de Bigas Luna. I entrem a la pel·lícula Segon Origen que Bigas Luna va començar a rodar. Carles Porta ha finalitzat l’obra, inspirada en el Mecanoscrit del Segon Origen de Manuel de Pedrolo. Parlem amb Carles Porta dels aspectes naturals del film i de l’homenatge a Bigas en la figura de Dara, el científic pare de l’Alba. La pel·lícula ha inspirat el llibre “L’Hort del Segon Origen”, un manual per l’autosuficiència del que també parlem amb el seu autor Jordi Puig. Escoltem la música de: Ravid Goldschmidt + Silvia Pérez Cruz-Lola-Loca; Mara Aranda + Solatge-Cants del Batre-Quatre Traginers.

veure més sobre "Vida verda - Bigas Luna: Art i Canvi Climàtic a El Segon Origen" veure menys sobre "Vida verda - Bigas Luna: Art i Canvi Climàtic a El Segon Origen"

Els últims 683 programes de Vida verda

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos