Serveis informatius Ràdio 4   USTEC reclama l'estabilització dels interins als centres educatius 14/06/2021 01:07

El sindicat Ustec reclama que tot el professorat interí i el personal laboral dels centres educatius amb més de 3 anys de servei tingui garantida la continuïtat. Amb aquest objectiu, duran a terme una setmana de mobilitzacions, que començarà demà amb una concentració i culminarà divendres amb una vaga d'interins i personal laboral, d'àmbit estatal. 

Ustec denuncia que les taxes de temporalitat superen de molt el 8% que demana Europa, concretament arriben al 40% en el cas dels docents i superen el 90% pel que fa a el personal laboral com educadores de llars d'infants i d'educació especial, físios o personal de neteja. En aquest sentit, denuncien que la proposta del nou ministre d'administracions públiques, coneguda com a Icetazo, no estabilitzaria a les persones sinó les places com explica la portaveu nacional d'USTEC, Iolanda Segura:

El sindicat proposa que la selecció del personal es faci amb concurs de mèrit i no amb el sistema actual d'oposicions, i que es creïn noves tipologies d'empleats públics que facin de pont fins que es reguli la normativa estatal per l'accés al funcionariat o a la fixesa. En l'àmbit més immediat, de cara aquest setembre, demanen al govern català un pacte d'estabilitat que garanteixi feina a tots els interins i personal laboral de l'educació amb més de tres anys treballats.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones