Serveis informatius Ràdio 4   Salut intensifica les restriccions a les residències i centres de dia 23/07/2021 00:57

Salut intensifica els protocols restrictius a les residències i als centres de dia davant l'augment de circulació de la variant Delta

Salut ha decidit intensificar els protocols restrictius a les residències i als centres de dia davant del progressiu augment de circulació de la variant Delta i els elevats nivells de contagis, sobretot en població no immunitzada.

Des d'avui els geriàtrics només autoritzaran les sortides dels residents de 3 dies o més i s'haurà de fer un test a qui reculli el resident. I quan aquest retorni se li farà una prova als dies 0, 4, 7 i 10.

Pel que fa als centres de dia i serveis d'atenció diürna per a persones amb discapacitat i en aquells que estan integrats a una residència s'hauran de tancar temporalment, si no es pot garantir unitats de convivència o mantenir els espais separats. També hauran de tancar en cas d'un brot.

Així mateix, el personal dels serveis d'atenció diürn haurà de seguir el mateix protocol que en residències. D'altra banda es vacunarà amb Janssen els nous professionals que s'incorporin. Els professionals que ja estiguin en plantilla, s'hauran de fer 3 PCR setmanals si no estan vacunats o una si tenen pauta completa. El personal esporàdic haurà de passar un TAR abans d'entrar. Aquestes mesures tindran una vigència de 14 dies.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones