Serveis informatius Ràdio 4   El Govern podrà tornar a imposar restriccions d'acord amb la Llei? 04/05/2021 01:02

A 5 dies de la finalització de l'estat d'alarma, la decisió del govern de mantenir la Llei de Salut Pública sense modificacions obre un dubte: el marc normatiu actual és, com diu l'executiu, suficient per tornar a desplegar grans restriccions a la mobilitat o, fins i tot, un confinament perimetral?

Segons l'exlletrat major del Parlament i professor de dret constitucional, Joan Ridao, l'actual redacció del text permet la possibilitat de plantejar noves restriccions, en cas que la situació epidemiològica ho requereixi. Ridao admet, això sí, que hauria estat desitjable que la Generalitat hagués definit millor les seves competències.

Sense les noves modificacions de la Llei de Salut Pública, el que li queda ara al Govern és justificar molt detalladament cada nova mesura que aprovi el Procicat. I això li correspon al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que podrà avalar o tombar les noves mesures. Ara bé, partir d'ara si l'alt tribunal català no autoritza l'aplicació de certes restriccions noves, la Generalitat podrà recórrer la decisió el tribunal Suprem d'acord amb un nou decret llei aprovat en consell de ministres.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones