Serveis informatius Ràdio 4   Quin és el perfil dels que han incomplert les restriccions durant la pandèmia? 11/06/2021 01:22

Un estudi elaborat pels equips de Pedagogia i Psicologia de la Universitat Rovira Virgili, a 2 mil residents a Catalunya, ha determinat quin és el perfil de la gent què ha incomplert les mesures durant la pandèmia.

L'anàlisi elaborat a partir d'un qüestionari exhaustiu confirma que la majoria de la ciutadania ha complert amb el conjunt de restriccions i recomanacions, però segons Fàbia Morales,
Doctora en Psicologia i coautora de l'estudi, ha permès concretar sobretot quins perfils no respecten la normativa, i tant entre els joves com en els adults.

Segons la Dra. Morales, l'estudi confirma que la gent gran són els més complidors per por al contagi i a contagiar, aspecte que per contra no preocupa gens als joves i per això són els més incomplidors. Amb tot diu que s'ha trobat coincidències amb els adults sobre en què s'incompleix més.

Sabent quins col·lectius incompleixen les mesures l'objectiu ara és deixar enrere les campanyes de prevenció generalitzades i centrar-les en aquestes persones perquè se sentin interpel.lades.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones