Serveis informatius Ràdio 4   La presència de directives a les empreses segueix per sota del 2008 17/05/2021 00:53

La presència dedirectives a les empreses és pitjor ara que el 2008. Pel que fa a la bretxa salarial ara és més ampla que fa 13 anys.

La presència a les empreses de dones directives és pitjor ara que el 2008. El mateix passa amb la bretxa salarial, d'11 mil euros l'any, que és més ampla ara que fa 13 anys. Ho diu l'informe del grup ICSA i l'escola EADA.

Segons l'estudi per assolir la igualtat haurà de passar almenys mig segle, al ritme actual d'augment de la presència de dones directives a Espanya que ara mateix se situa en el 18 per cent. També és un repte la reducció de la bretxa salarial, encara del 14 per cent, el que traduït en diners suposa cobrar 11 mil euros menys l'any de mitjana. El 2008, abans de l'anterior crisi, aquestes xifres eren millors.

En 13 anys no s'ha pogut recuperar tot el terreny perdut aleshores, malgrat que les directives espanyoles estan millor formades que els homes segons explica Indry Canchila, d'ICSA grup.

Unes diferències que creixen en les corporacions més grans i quan més amunt arriba la dona en l'estructura empresarial. La bretxa salarial es redueix als 4 mil euros l'any en comandaments intermedis i fins als 2 mil euros en empleats.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones