Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 15 setembre 2020 15/09/2020 59:53

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat aquest matí del que podria ser el seu últim consell executiu. El Tribunal podria inhabilitar-lo durant els propers díes. Aquest dijous ja saben que el Tribunal Suprem celebra la vista del seu judici. En aquests darrers díes d'espera els socis de govern ERC i JXC no es posen d'acord sobre com actuar. Mentre que els republicans volen que Torra convoqui ja eleccions, JXC aporta per l'immobilisme perquè l'Estat diu quedi retractat per la repressió exercida cap a Catalunya.Si finalment guanya l'opció d'esperar que es notifiqui la sentència i en els propers dos mesos no s'investeix un altre president les eleccions es convocarien automàticament i se celebrarien a principis de l'any vinent.

Avui entren en vigor les multes per aquells vehicles contaminants que circulin per la Zona de Baixes Emissions. Tots aquells que no disposin de l'etiqueta de la DGT s'exposen a pagar entre 100 i 500 euros en funció de la infracció i el tipus de vehicle però poden arribar fins els 1800 es poden incrementar-se fins els 1800 en cas de reincidència. Entrevistem el president de la Plataforma d'Afectats per les restriccions circulatòries.

Pel que fa al COVID el nombre de nous contagis per coronavirus a Catalunya torna a superar el Miler després que en l'anterior balanç es comuniquessin 400 casos. Els positius són 1.328 i 14 les noves defuncions d'aquesta jornada segons el departament de Salut. El risc de rebrot i la velocitat de transmissió continuen amb la tendència a la baixa i el nombre de pacients hospitalitzats també descendeix. A Salt i a Girona s'activaran demà noves restriccions.

Per cert que les aerolínies espanyoles han perdut el 80 per cent dels passatgers en un estiu que qualifiquen de nefast, segons el balanç de la patronal del sector. Reclamen al Govern un pla d'ajuts per poder sobreviure.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones