Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 1 setembre 2020 01/09/2020 59:54

Avui les llars d'infants ja han obert les seves portes adaptades a la nova normalitat que ha marcat el COVID. Els nens són menys a cada classe i no es relacionaran amb d'altres grups estancs, no portaran mascareta però els mestres han de fer que es rentin les mans molt sovint, els professors sí la utilitzaran i es posaran guants si cal canviar bolquers, les famílies no poden entrar als centres... unes llars d'infants que davant la por de molts pares han perdut més de la meitat de les matriculacions.

I per primera vegada des de fa una setmana, un petit respir pel que fa a les dades que deixa el coronavirus a Catalunya. S'han confirmat uns 700 nous casos per PCR que són uns 500 menys que ahir i 12 defuncions. El total de casos és de gairebé 132mil, quasi 800 menys que en les darreres hores. Tot i així a Barcelona durant els propers 15 díes com a novetat i per primera vegada els restaurants i les terrasses hauran de mantenir un aforament del 50 per cent.

Entrevistem el president del Parlament Roger Torrent en motiu del 40è aniversari de la restitució de la cambra catalana després de la guerra civil i el franquisme.

I entre d'altres temes el govern català demana avançar al 16 i 18 de setembre el debat de política general, JXC i ERC han arribat a un acord per a governar a Girona i preguntem als hotelers per les conseqüències de l'enfonsament de l'arribada de turistes estrangers a casa nostra. Un 82 per cent menys que l'estiu passat. A més, l'aeroport de Reus suspendrà els vols a Londres.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones