Especial Coronavirus   Edició Matí Catalunya 1ª hora - 03/08/2020 03/08/2020 14:55

Catalunya supera els 100.000 contagis de coronavirus confirmats amb tot el conjunt de proves i 81.000 confirmats amb proves PCR, d'aquests més de 1.200 són de les últimes hores. El nombre de morts s'incrementa en 6, i se situa ja en 12.750. Ambtot es frena la velocitat de propagació i el risc de rebrot. Avui hi ha reunió del PROCICAT i el president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb els alcaldes de l'Alt Empordà. El govern ha relaxat les mesures que imperaven a Figueres i Vilafan i es poden reprendre activitats culturals i esportives amb el 50 per cent de l'aforament.

En clau política el vicepresident Pere Aragonés proposa que el govern es personi com acusació particular en el conegut com a "cas del 3%" que investiga el pressumpte finançament irregular de Convergència. Creu que Junts per Catalunya, hereus dels convergents no tindran cap problema per donar-hi suport.

I ha acabat el mes de juliol sense que es reunís la Mesa de Diàleg Estat-Generalitat. El líder del PSC, Miquel Iceta, creu que s'hauria de celebrar com més aviat millor, tot i que admet que pot ser no és el millor moment pel clima pre-electoral.

En clau de succesos, el jutge ha imposat una ordre d'allunyament a 1000 metres a un home que pressumptament va retenir durant 3 dies a la seva exparella.

Especial Coronavirus
Más opciones