Món possible   Món possible - 27 de gener de 2018 27/01/2018 59:49

Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. Una de les pàgines més negres de la nostra Història, que estem obligats a recordar per no permetre que torni a passar. La Neus Català, supervivent del camp de Ravensbrück, ha lluitat tota la seva vida contra l'oblit. Als 102 anys, ha vist com una stolpersteine, una "pedra que fa ensopegar", llueix davant la casa on va viure a Els Guiamets, al Priorat. N'hi ha més de 60 mil a tot Europa; des d'ara, una setentena també a casa nostra, per recordar els catalans deportats que van ser víctimes del nazisme.

Recuperem el testimoni en primera persona de la Neus Català; fragments d'una entrevista històrica, a TVE, de la Montserrat Roig.

Amb el director d'Oxfam Intermón a Espanya, José Mª Vera, repassem les dades de l'últim informe sobre desigualtats extremes, presentat per l'ong aquesta setmana, tot coincidint amb la trobada econòmica de Davos. I amb l'Adjunt General al Síndic de Greuges, Jaume Saura, analitzem l'informe sobre el Mecanisme per a la Prevenció de la Tortura.

Món possible
Más opciones