Món possible   Activistes per la vida 15/11/2020 58:25

Aquesta setmana, ens acostem a la tasca, arriscada, dels defensors dels drets humans i del medi ambient, a països com Hondures i Guatemala, a través d’una exposició fotogràfica que es pot veure fins a la primavera vinent al centre Arts Santa Mònica, de La Rambla de Barcelona. Firma l’exposició el fotoperiodista Gervasio Sánchez, que ha recollit el testimoni d’una quarentena de defensors i defensores, d’”Activistes per la Vida”, que és com s’ha titolat la mostra. El fotoperiodista ens explica com empreses estrangeres saquegen territoris ancestrals, amb total impunitat, i amb el beneplàcit dels Governs de torn, que aproven lleis a la mida d’aquestes empreses extractivistes.

Abans, hem tornat a mirar cap a la Mediterrània, la cara i la creu: Bangaly, 6 anys, supervivent d’un naufragi on ha perdut la seva mare; i Joseph, un nadó de sis mesos, mort. Tenen en comú que tots dos han estat rescatats pels activistes d’Open Arms.

I estrenem nova secció al programa: “La vida bona”, on cada mes buscarem amb la Teresa Farell el camí per afrontar els reptes que ens depara el dia a dia, a nivell individual però també com a societat. I ho farem de la mà d’experts que ens faran de guia per trobar aquest camí, com el Xesco Espar, autor de “Jugar con el corazón” i “La libreta”, on analitza el secret de l’èxit:  talent i actitut, motivació i hàbits.

 

Món possible
Más opciones