Món possible   El llegat de Pere Casaldáliga: o tots o ningú 14/03/2021 01:00:07

Preservar el llegat de Pere Casaldáliga, seguir el seu camí, és la missió de la Fundació que porta el seu nom, que han posat en marxa familiars i col.laboradors del "bisbe dels pobres", com Glòria Casaldàliga, la seva neboda i presidenta de la Fundació, i Raül Vico. Recordem el seu pensament, absolutament vigent: "un altre món és possible, necessari i urgent". "O ens salvem tots o ens enfonsem tots", dèia Casaldàliga.


Una màxima que podem aplicar també en el tema de les vacunes contra la Covid. Garantir l'equitat en la distribució i accés a les vacunes és l'objectiu del programa COVAX, que han posat en marxa l'OMS i altres organismes mundials, com UNICEF i l'Aliança per a les Vacunes GAVI. En parlem amb Carmen Parra, directora de la Càtedra UNESCO per la Pau, Solidaritat i Diàleg intercultural de la Universitat Abat Oliba.


O ens salvem tots o no se salva ningú. Serà l'única manera de sortir de la crisi sanitària, que dura ja un any. Ho analitzem amb el Dr. Salvador Macip, investigador a Leicester, que acaba de publicar "Lliçons d'una pandèmia. Idees per fer front als reptes de la salut planetària". Idees com ara un canvi de paradigma que ens permeti combatre el canvi climàtic i les seves conseqüències, per exemple en forma de pandèmia, perquè en vindran més.

Món possible
Más opciones