Llibres, píxels i valors   Mary Shelley: Frankenstein 11/10/2020 27:07

Mary Godwin era una nena prodigi que va publicar un poema als 8 anys, als 16 es fuga amb el poeta Percy Shelley, casat i més gran que ella. Molt s'ha escrit sobre la nit plujosa del 16 de juny de 1816 que va reunir als Shelley amb ByronPolidori i probablement Claire perquè cadascun enlluernés al del costat amb una història de terror. Aquell repte va tenir, a ulls de la història, una clara guanyadora: Mary, amb el seu Frankenstein que li va donar, ja en vida una gran fama internacional.

100 anys del naixement de Ray Bradbury. En parlem amb l'editor Jordi Fernando que l'ha traduït i coneix la seva trajectòria. Autor de Crónicas Marcianas y Farenheit 451, tot i que va tocar diversos gèneres. Sovint confessava que ell era narrador de contes, un home intens, ple d'entusiasme i humor. Una espècie de nen gran. Una de les coses interessants de la seva biografia és la seva Tia Neva (10 anys més gran que ell) que el va ajudar a penetrar en un món de màscares i titelles, d'escenaris i fets i qui el va introduir en el món de Edgar Allan Poe.

Farenheit 451 on es cremaven llibres i es perseguia la cultura. Comença com escriptor amb el paper encerat de la carnisseria fins que els seus pares li compren la seva primera màquina d'escriure. Ray Bradbury escrivia distòpies, un asteroide va ser batejat amb el seu nom. Va rebre la Medalla Nacional de les Arts. A la seva làpida hi trobem "Author of Farenheit 451"

Amb Maria Dolors Sàrries, prescriptora cultural i editora ens passegem per Barcelona de la mà de Oriol Maspons, Francesc Català Roca, Colita, Joana Biarnés, Pomés i Xavier Miserachs. Un viatge emocional i immersiu que ens proposa Ideal, al Poblenou. El Centre d'Arts Digitals de Barcelona, Ideal, entra en una sala de 1000 metres quadrats i plantar-se a la Barcelona dels '60. Gràcies a la tecnologia, però sobretot a la base d'uns espectaculars imatges de 6 fotògrafs que varen saber captar la vida dels carrers i localitzacions de la ciutat. Una exposició que compta amb la cura de la historiadora de l'art Anna Pou i la fotògrafa, Maite Caramés. El Somorrostro de Colita, uns infants fent gimnàstica amb un capellà de Miserachs, els Beatles captats per una intrèpida Joana Biarnés a l'Hotel Avenida Palace.

Un recorregut que també ens permet veure a Antoni Tàpies tot seriós fotografiat per Leopoldo Pomés, Dalí amb un somriure murri al Parc Güell de Francesc Català-Roca o la Trinitat nova irreconeixible retratada per Oriol Maspons. La part més emocional ens arriba a través de la realitat virtual amb imatges de la Barcelona del març de 2020 deserta per la pandèmia amb les imatges de la ciutat captades per aquests 6 grans fotògrafs.​

Llibres, píxels i valors
Más opciones