Llibres, píxels i valors   Nancy Campbell. La Biblioteca de Hielo 17/04/2020 25:42

Entrevistem a Nancy Campbell, autora de La Biblioteca de Hielo. Un viaje literario por el frío. Un llibre joia editat per Ático de Libros que celebra els seus 10 anys. La seva editora Claudia Casanova destaca haver aconseguit un catàleg ferm, traduccions de qualitati bons dissenys de coberta amb autors com Michael Palin, Delia Owens, Santi Balmes, Tom Holland, Patricia Gibney, Lisa Taddeo o Nancy Campbell. Una autora que fa un viatge artístic pel fred, una evocació de la relació dels éssers humans amb el nostre entorn en un planeta fràgil, així com el valor de l'art un paisatge que s'esvaeix. Ático de Libros és una editorial literària de narrativa i assaig. 10 anys de tenir molta cura en l'edició.
Nancy Campbell ha realitzat viatges durant 7 anys, ens porta una aproximació científica i humana amb anècdotes literàries, pictòriques i científiques. La Biblioteca de Hielo explora el canvi climàtic i les seves devastadores conseqüències. Hi ha una història cultural del gel i dels paisatges del fred que avui estan amenaçats. Nancy Campbell es passeja per Groenlàndia, Alaska, Islàndia, Finlàndia, Antàrtida i escriu sobre firn, permafrost, neu, icebergs, gel blau sempre conscient de la bellesa que l'envolta.
Glaciars, icebergs, mars gelats en un llibre que no és un diari de viatge, però si poesia humana. També fa referència als exploradors, les cartes i els quaderns de les expedicions, els caçadors que conviuen amb el gel, la cultura popular i l'antropologia de la zona. Els patinadors i els rastres artístics que deixen al gel i també espai per la filosofia que hi ha sota els glaciars.
 

Llibres, píxels i valors
Más opciones