Diumenge de 13.00 a 13.30 hores
Lee Friedlander un fotògraf que exposa a la Fundación Maphre fins el 10 de gener de 2021. Es diferenciava de Diane Arbus per la seva manera de mirar a través de l'objectiu. La reflexió inicial ens acosta al seu paisatge social americà. Després de més de 60 anys fotografiant a diari, l'artista segueix renovant-se contínuament i alterant la nostra visió ordinària del món real. Fa una recerca de metàfores visuals que reflexen la enormitat i el caos de la societat americana. L'exposició que podeu veure a la Fundación Maphre fa un recorregut complert per la seva extensa obra, fent referència a projectes com American Monuments o The Little Screens. Són 350 fotografies, més de 50 llibres i altres materials com retrats, fotografies familiars, naturalesa, nus i fotografies que va fer a Espanya als anys '60.
Entrevistem a Emma Lira, autora de "El Último árbol del paraíso" editorial Espasa. Recrea uns escenaris exòtics que corresponen a l'actual Indonèsia i mostra el contrasta amb el món opressiu de la Espanya rural, pobre i catòlica. Una novel·la molt sensitiva que ens mostra un cúmul de sabors, idiomes, creences i sensacions d'un univers al costat del mar. El món de les espècies com el clavo o com treballar la xocolata.
Els nadius de la Illa de Ternate se senten espiritualment lligats als arbres que els holandesos els volen treure, a través del comerç d'una espècie que en aquell moment valia tant com l'or. Personatges com Gabriel Velasco i Cintia que s'acabaran trobant al llarg de la trama. Ell un noi pobre que als 11 anys el forcen a ingressar al Col·legi dels Jesuïtes i que a través del Padre Celso i del capellà modern Saint Etiénne descobrirà les herbes i espècies, els seus aromes i tot allò prohibit que comporten. Un món d'home ferotges i dones nadiues d'ulls que criden, rutes comercials i ports clandestins. Un món on els arbres tenen més ànima que els homes.
L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació