Llibres, píxels i valors   Profes Rebels. Cristian Olivé 06/03/2020 27:59

Ignacio Echevarría. Un crític literari que apunta que aquell crític que no admet les seves limitacions com a lector és un pressumptuós i un arrogant. L'editor sempre és el primer destinatari de la crítica, editor i crític són dues figures mediadores que actuen com a filtres.

Entrevistem a Cristian Olivé, professor i mestre de mestres, autor de Profes Rebels. El Repte d'educar a partir de la realitat dels joves. Té la vocació com a centre i pensa que ensenyar és un regal perquè permet despertar l'emoció i la inquietud per no deixar mai d'aprendre. Docència, constància i superació. Un llibre editat en català per Rosa dels Vents i en castellà a Grijalbo. L'alumne ha d'esdevenir el punt central del seu propi aprenentatge. Cristian Olivé no creu en les notes i el sistema d'avaluació, prefereix treballar les emocions. Una de les activitats que va fer amb els seus alumnes era analitzar les pancartes del 8M, per educar en valors i tenir esperit crític per aconseguir ser millors.

Per Cristian Olivé a Profes Rebels, un docent ha de gestionar els errors i fracassos, aprendre a estimular l'autoconeixement, que siguin autònoms i gestionin l'avorriment i la sensació de frustració. Els ensenya a fomentar el respecte i la tolerància i a fer un ús adequat dels dispositius mòbils a les aules. Que siguin crítics i lliures, creatius per aplicar les emocions a la rutina del dia a dia, despertar inquietuds als joves, que siguin còmplices del seu procés d'aprenentatge i que siguin millors que nosaltres.

Algunes de les coses que ha practicat amb els seus alumnes és analitzar els videos de Willyrex o Auronplay, elaborar un guió d'un late night o analitzar les lletres i referències culturals d'El Mal Querer de Rosalía. Una crítica de l'amor possessiu i la violència masclista. A partir d'El Vigilant en el camp de sègol de JD Salinger varen aprendre si es sentien com Holden Caufield, incomprès i sense trobar sentit a allò que l'envolta. Com utilitzar les xarxes socials per aprendre a escriure millor, a evitar malentesos. El Fortnite li serveix per ensenyar als seus alumnes la literatura distòpica, el gènere narratiu, les emocions. En definitiva, per ser un bon docent l'empatia és un requisit i la confiança la clau que obre qualsevol porta.

Profes Rebels mostra com despertar l'esperit crític tractant-los com a persones que senten, pateixen i busquen comprensió. S'esforça en potenciar els talents dels alumnes per despertar-los inquietuds i per remoure consciències.

Llibres, píxels i valors
Más opciones