En Directe a Ràdio 4   Pollastre amb coliflor, amb Carme Ruscalleda 04/11/2020 20:34

La recepta de Carme Ruscalleda avui: "Gall del Penedès IGP amb coliflor". Demanem que ens el tallin a octaus, el passem per la flama i el salpebrem. Hi afegim una cabeça d’alls sencera, una fulla de llor, nou moscada, ho enrossim i afegim 3 tomates madures i tres cebetes. Seguim a foc lent, hi podem posar brandi o vi ranci perquè els àcids recolliran els caramel·litzats. Que segueixi estovant una tassa d’aigua calenta. Amb la coliflor l’escaldem amb aigua i sal, i els poms de coliflors els posem al final amb una picada. per anar un pollastre de gran categoria.

L’Elisabeth Carvajal, portaveu dels majoristes de Mercabarna en ha apropat les ofertes d’aquesta setmana a mercat. Moniato, codony, castanyes, és ara l’època, hi ha força oferta de verdura, cols, coliflor i bròquil. De carn, la llata i pollastre del Penedès IGP, a preus molt estables. En peix és bona setmana de cefalòpodes com el calamar i la saiola i el llenguado.

I la nostra xef de referència Carme Ruscalleda ens parla de la la llata, que és perfecte per fer carn amb suc, perquè té un veta de gelatina molt interessant o tallada fineta per arrebossar.

Moniato o codony escalivats, bullits fet a grills, per acompanya carn, peix, un entrapà. Amb les castanyes les podem fer al forn o bullides, rentar-les i fer una senyal, perquè no explotin. Un rostit de costelles de porc, per exemple i abans d’acabar-lo i afegim les castanyes.

Per fer una sopa de castanya, hi fem un sofregit de ceba posar-hi les castanyes pelades, dos litres d’aigua. Abans de triturar-ho una tasseta de llet, triturem i servim una sopa boníssima. També ho podem fer més espès i fem una crema. Amb mantega i escalunya, un puré deliciós.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones