Després del col·lapse   Mestres sense substituts i alumnes sense professors 16/11/2020 55:12

Segons denuncien els sindicats de CCOO i USTEC-STEs, milers d'alumnes a Catalunya pateixen la manca de professors substituts.

El procediment per fer substitucions és apuntar-se a la borsa de personal docent que elabora el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per cobrir vacants en centres educatius públics. Un cop valorats els expedients, els mestres reben un número per entrar a la borsa.

El problema és que hi ha professors a l'atur intentant entrar a la borsa de treball, però l'administració triga més d'un mes en incorporar expedients nous. Per tant, no s'estan cobrint de manera ràpida les baixes dels professors per la Covid-19. Els sindicats denuncien que això està passant, almenys, en més de 150 places vacants, més els casos que no s'han denunciat.

Per tractar el tema Samanta Villar parla amb Xavier Díez, portaveu d'USTEC-STEs, Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament a Catalunya.  També entrevista l'Ignasi Garcia Plata, director general de Professorat i Personal de Centres Públics, i Lidón Gasull, directora d'Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya.

A més, 'Després del col·lapse' compta amb testimonis que han viscut en primera persona aquest tap de l'administració. També es fa ressò de la nova situació dels professors substituts que cobreixen places assumint una gran intensitat de feina. És el cas d'un professor que durant cinc setmanes ha anat a quatre escoles diferents.

Després del col·lapse
Más opciones