Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya 25/04/19 25/04/2019 13:58

L'ex president del Barça, Sandro Rosell, esperarà a què la sentència de l'Audiència Nacional que l'absol del delicte de blanqueig sigui ferma per estudiar possibles indemnitzacions pel fet d'haver estat vint-i-dos mesos en presó preventiva. La seva defensa diu que els sistema ha fallat.  El cas reobre el debat sobre la presó preventiva a Espanya. El govern parla d'abús d'aquesta figura i ho considera un escàndol. Posa el focus en la situació dels polítics independentistes. D'altra banda, el govern ha acordat denunciar davant la Fiscalia l'afusellmanet i crema d'un ninot que representava l'ex president Carles Puigdemont en unes festes de Coripe, a Sevilla. Considera que els fets podrien constituir un delicte d'odi.
 

El judici del procés es repren amb testimonis polítics que van ser presents en els fets del 20-S. La sessió d'aquest dimecres ha estat marcada per la declaració de l'ex director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, qui ha defensat la independència del cos del context polític i ha explicat que va dimitir prcisament per aquest context.

A una setmana per al Primer de Maig, CCOO i UGT comencen a escalfar motors de cara a les manifestacions que enguany tindran com a lema "Primer les persones". Les mobilitzacions aquest 2019 tenen un tó marcadament polític amb els resultats del 28 d'abril sobrevolant el Dia del Treball.

Cataluña Informativos
Más opciones