Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya 1ª hora - 30/07/20 30/07/2020 14:56

En les pròximes hores el jutge haurà de confirmar si avala o no l'aixecament del confinament perimetral al Baix Segrià i el relaxament de les restriccions: comerços, i terrasses de bars i restaurants no podran superar el 50% de l'aforament i hauran de tancar a les dotze de la nit com a molt tard. La situació dista de ser bona però diu el govern no vol perjudicar l'economia.

A l'àrea metropolitana de Barcelona, Gavà i Castelldefels se sumen als municipis afectats per restriccions mentre la justicia ha acceptat els recursos de cinemes i gimnasos que poden reprendre la seva activitat, amb limitació --això sí-- d'aforament. L'oci nocturn, però, continuarà tancat de moment.

De seguida els detalls de tot plegat. Sobre els líders independentistes presos, la fiscalia ha demanat al Suprem que els revoqui l'aplicació de l'article que els permet sortir a treballar o fer voluntariat, com l'alt tribunal ja va fer amb l'ex presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

I estem pendents de Nissan avui acaba el procés de consultes entre l'empresa i els sindicats per l'ero que afecta 2.500 empleats de les plantes de Barcelona. I parlem de la connexió del tramvia per la Diagonal. Les obres començaràn el primer semestre de l'any vinent.

Cataluña Informativos
Más opciones