Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 03/04/20 03/04/2020 14:50

Dues-centes quaranta-dues noves morts per coronavirus en el dia d'ahir eleven la xifra total de defuncions a Catalunya per sobre de les 2.300. Aquest dijous s'han confirmat més de 1.600 nous positius. Hi ha més de 23.000 persones afectades per COVID19. D'aquestes, prop de 8.000 han rebut l'alta, però 2mil es troben greus.

A les residències geriàtriques més de 500 morts per coronavirus durant tota aquesta crisi i més de 1.200 casos positius. El govern ha començat a traslladar pacients des de les més petites i accepta l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències per a la desinfecció.

Mentre la planta de SEAT a Martorell s'ha reactivat ja aquesta nit per començar a preparar la producció de respiradors d'emergència per als hospitals... un cop completada la certificació per part de Sanitat.

Enmig d'aquesta crisi, l'atur ha pujat a Catalunya de prop de 22.000 persones el mes de març, sobre tot per l'aturada de contractes temporals i la no renovació dels que finalitzaven. Altres prop de 600.000 treballadors estan afectats per expedients de regulació temporals.

I els presos del procés continuaran passant el confinament als diferents centres penitenciaris on compleixen condemna. És la decisió presa per les juntes de tractament després de què el Tribunal Suprem alertés d'un possible delicte de prevaricació si els enviaven a casa durant l'estat d'alarma.

Cataluña Informativos
Más opciones