Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 01/04/20 01/04/2020 14:50

El nombre de casos de coronavirus confirmats a Catalunya s'apropa als 20.000 i el nombre de morts superen els 1.800. Més 5.700 persones han superat la COVI19 a Catalunya des de l'inici de la crisi. Salut confirma que només es compten les defuncions que es registren als centres sanitaris, deixant fora per exemple les que hi pugui haver als geriàtrics. En les últimes hores el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha demanat a la Generalitat, a l'ICS i altres 30 entitats que dotin als sanitaris de la protecció necessària per poder treballar amb seguretat.

En la part econòmica el govern ha aprovat mesures socials per fer front als efectes de la crisi, amplia la moratòria de les hipoteques als autònoms i els ajorna les quotes a la seguretat social i habilita linies de crèdit per a qui no puguin pagar el lloguer. El Sindicat de Llogaters creu que les mesures són insuficients i s'ha adherit a la vaga que comença aquest 1 d'abril per a què aquelles persones que s'han vist afectades econòmicament pel coronavirus deixin de pagar la mensualitat.

L'Autoritat del Transport Metropolità ha acordat la gratuitat del transport públic entre el 2 d'abril i el 9 d'abril per facilitar el trasllat de les persones que cobreixen els serveis essencials. Mentrestant les universitats han acordat que les provés d'accés a la universitat es faran el 7, 8, i 9 de juliol.

Cataluña Informativos
Más opciones