Amics i coneguts Ràdio 4

Amics i coneguts

Fora d'emissió

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Amics i coneguts - 3 de maig 2015 3a hora

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Amics i coneguts - Ruta Teatral + Reportatge: Els arrossars emeten gasos d¿efecte hivernacle + Mascotes

03 maig 2015

La Paloma Zuriaga com cada diumenge ens porta de ruta cultural.

Reportatge: L’escalfament del planeta és un fenòmen que cada vegada causa més preocupació.

Les dades dels observatoris climatològics de tot el món revelen que la temperatura mitjana del planeta ha augmentat mig grau en els últims 100 anys.

Que l’efecte hivernacle s’ha incrementat molt a causa de la contaminació de l’atmosfera és una realitat que ja a quasi ningú se li escapa. I tots, d’una manera o d’una altra, som conscients que això és una conseqüència directa de l’activitat humana: la contaminació que generen els cotxes, les fàbriques, els aerosols, els incendis, la ramaderia intensiva i, així, un llarg etcètera.

Però i si hi diem que l’arròs… bé, més concretament, el cultiu d’aquest cereal és un gran emissor d’un dels gasos que generen l’efecte hivernacle?

Doncs sí, els arrossars són uns dels responsables de l’emissió a l’atmosfera de metà, que és el segon gas causant de l’efecte hivernacle després del CO2. I a més, adverteix, és 21 vegades més potent que aquest.

La ramaderia i l’agricultura són les causants del 40% de la producció mundial de metà de caràcter antropogènic, és a dir, causada per l’activitat humana. I la responsable d’una cinquena part de les emissions d’aquest gas és la producció d’arròs, que no oblidem és el segon cultiu més important del món i un aliment bàsic per la meitat de la població del planeta. 

Aquí a casa nostra els camps d’arròs del delta de l’Ebre, que tot i que a escala mundial i, fins i tot, nacional tenen una influència mínima amb tan sols 21.000 hectàrees de superfície, emeten l’equivalent a 82.000 tones de CO2 a l’any.

Acabem la tercera hora parlant del gossos que ajuden al rescat de persones al Nepal amb l’etòloga Paula Calvo i amb amb l’Associació Pere Frutos.

veure més sobre "Amics i coneguts - Ruta Teatral + Reportatge: Els arrossars emeten gasos d¿efecte hivernacle + Mascotes" veure menys sobre "Amics i coneguts - Ruta Teatral + Reportatge: Els arrossars emeten gasos d¿efecte hivernacle + Mascotes"

Els últims 1.679 programes de Amics i coneguts

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios