Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mossos i veins qüestionen la posició dels comandaments de la policia catalana, que aquest dijous s'han desmarcat de l'alarmisme tot i reconeixer un augment dels homicidis i robatoris violents a Barcelona. De seguida escoltem les veus d'uns i altres. Els parlarem també de les retallades anunciades pel govern i de la seva intenció de portar al govern de l'Estat als tribunals per retenir les bestretes del finançament autonomic.

Parlem d'ocupacions il.legals d'inmobles, d'exportacions a Tarragona, de la mitja veda de Lleida que ara comença.

En clau esportiva l'Espanyol rep avui el Zorya Lugansk en l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Mentre al Barça, Messi ja s'ha entrenat aquest dimecres amb la resta de l'equip.
 

El govern de la Generalitat portarà als tribunals l'executiu espanyol per exigir més diners. L'acusa de retenir de forma irregular les bestretes del model de finançament. El Ministeri d'Hisenda respon que no és possible l'entrega d'aquests avançaments mentre l'executiu central estigui en funcions. L'oposició recorda a Aragonés que  Catalunya està funcionant encara amb els pressupostos prorrogats de fa dos anys.

Una vegada els migrants rescatats per l'Open Arms són a l'illa de Lampedusa, l'oenagé Proactiva afronta l'amenaça del govern espanyol de multar-la per la seva activitat de rescat, per a la qual -diu- no té permís.

Els Mossos d'Esquadra constaten un agument dels delictes però es desmarquen de l'alarmisme. Mentre els sindicats policials denuncien la manca d'efectius.

Dels esports avui l'Espanyol juga l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Rep a Cornellà El Prat el ZORYA LUGANSK ucrainès i al Barça, MESSI, ja s'ha entrenat amb la resta de companys i podria rebre l'alta mèdica i estar disponible pel partit contra el Betis.
 

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, dona avui més detalls sobre la retallada de despesa pública ordenada a principis de mes. Serà al Parlament a partir de les deu del matí.

Encara amb molta gent que marxarà o que ha de tornar de les vacances repassem les vagues del transport aeri que afectaran els aeroports catalans a finals d'aquest mes d'agost i durant el mes de setembre.

A Lleida la justícia obliga a una familia colombiana a tornar a escolaritzar els seus fills als que havien tret de l'escola perquè deien que nos'adaptaven al centre.

A l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, investigadors que ha descobert que un fàrmac oncològic elimina les cel.lules que reactiven el VIH... encara NO es fa servir per la seva alta toxicitat.
 

Després de tres setmanes de malson i incertesa els migrants de l'Open Arms ja han desembarcat a l'illa de Lampedusa. Un fiscal italià ha acabat amb la crisi després de pujar al vaixell de l'oneagé catalana Proactiva i veure in situ la situació de les persones rescatades. També ha ordenat incautar de forma provisional l'Open Arms. L'organització no governamental diu que assumeix aquest cost.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, explica al Parlament detalls sobre la retallada d'un 6% ordenada a principis de mes a la resta de departaments i empreses participades pel govern. Una retallada que el mateix Aragonés atribuïa en dies passats a l'asfíxia econòmica de l'Estat amb Catalunya. 

En el terreny més polític, el president de la Generalitat, Quim Torra, obre el curs polític amb una crida a rellançar l'independentisme sense lluites partidistes i cap a la confrontació democràtica amb l'Estat.

Parlem de les vagues previstes per finals d'agost i per setembre al transport aeri, i d'un avenç de l'Hospital Vall d'Hebron que ha descobert que un fàrmac oncològic elimina les cel.lules que reactiven el VIH. Encara no es fa servir per la seva alta toxicitat.

L'ambaixador d'Afganistan a Espanya victima d'un robatori amb violència a Barcelona. Anit cinc joves el van envoltar i llençar a terra per treure-li el rellotge de luxe que portava... és l'ultim capítol de la inseguretat a la capital catalana.

Continuem atents a l'Open Arms, on 107 persones continuen esperant divuit dies després de ser rescatades a poder desembarcar en un port segur. El govern espanyol els ha ofert algun port de les Balears per a poder evacuar els nàufrags.

El president de la Generalitat, Quim Torra, visita aquest matí als polítics empresonats a Lledoners. En clau política, per cert, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonés, compareix dimecres vinent, al Parlament per explicar la contenció de despesa ordenada fa uns dies als diferents departaments i empreses públiques.

En el que portem d'estiu 21 persones han mort per ofegament a les platges catalanes. Una xifra significativament més alta que l'any passat per aquestes dates segons Protecció Civil, que ha fet una nova crida a la prudència fins i tot a les platges vigilades i amb bandera verda.

Dels esports, els equips catalans comencen amb derrota la temporada a primera divisió.
 

Nou apunyalament mortal a Barcelona.Un home de 47 anys ha mort de mantinada en el decurs d'una baralla al districte de Nou Barris. Els Mossos investiguen el que ja és quart apunyalament de la setmana. L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut que la ciutat viu una crisi de seguretat.

Atents a la situació de l'Open Arms, on en les últimes hores han desembarcat per motius mèdics altres quatre migrants, dels 138 que quedaven a bord. El ministre de l'interior italià encara NO permet que el vaixell atraqui al port de l'illa italiana de Lampedusa.

Ens aturarem en els atemptats de Barcelona i Cambrils dels que aquest cap de setmana es compleixen dos anys. Anirem a Ripoll per coneixer com s'ha treballat en la convivència i la integració al municipi d'on eren la major part dels membres de la cel.lula jihadista.

En clau esportiva comença la lliga de primera divisió amb el partit que enfrontarà el Barça amb l'Athletic Club. L'Espanyol jugarà diumenge contra el Sevilla. L'Espanyol, per cert, s'ha desfet del Luzerna suís i s'ha classificat per l'ultima ronda prèvia de l'Europea League.
 

Nou dels 147 migrants que continuaven a bord de l'OPEN ARMS han estat evacuats a l'illa de Lampedusa per motius mèdics. El ministeri de l'Interior italià continua sense donar permís al vaixell de l'ong catalana Proactiva per atracar al port, tot i que comencen a sorgir veus crítiques dins el mateix govern italià i sis països europeus, entre els quals Espanya, s'han mostrat disposats a acollir part dels rescatats.

Parlem dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils quan aquest cap de setmana es compleixen dos anys. Parlem de les victimes, dels avenços que hi ha hagut en quant a intel.ligència policial i del turisme, que sembla plenament recuperat.

La Universitat de Barcelona es manté com la única universitat de l'Estat que figura entre les 200 millors universitats del món segons el conegut com a rànking de Xangai.

En esports comença la lliga de primera divisió amb el partit que enfrontarà el Barça amb l'Athletic Club. L'Espanyol no jugarà fins diumenge contra el Sevilla. L'Espanyol per cert s'ha desfet del Luzerna suís i s'ha classificat per l'ultima ronda prèvia de l'Europea League.
 

Dues baralles aquesta nit a Barcelona han acabat amb dues persones ferides per apunyalament. En tots dos casos han estat traslladats a l'hospital tot i que no es tem per les seves vides. Els Mossos d'Esquadra han detingut al pressumpte autor d'una de les agressions.

Els vigilants dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat compleixen la seva cinquena jornada de vaga indefinida. Com en dies anteriors, els minims són del 90%.

La Guàrdia Civil denuncia a 30 embarcacions els últims dos mesos per fondejar en zones protegides de la Costa Brava on no era permès. A Lleida des d'aquesta setmana es permet el topless a les piscines municipals.

La vaga indefinida dels treballadors dels controls de seguretat a l'aeroport del Prat s'inicia sense problemes i amb molts viatgers --això sí-- que han anat amb antel.lació per assegurar-se que passen els filtres a temps i no perden el vol. Recordem que els serveis minims són del 90%.

Estem atents a la pujada de temperatures a Catalunya. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla INFOCAT i restringeix l'accés al Parc Natural del Montsant.

Parlem dels pisos de protecció oficial a Barcelona. L'Ajuntament ha detectat un 10% d'irregularitats bé perque estàn alquilats per més diners dels que tocaria, bé perque no hi viu ningú.

A Tarragona preocupació entre els veins del Parc Francolí després que s'hagi reactivat el projecte de Centre Penitenciari Obert.

Dels esports, l'Espanyol encarrila el passe a la quarta i última ronda previa de l'Europa League després de guanyar 0 a 3 al Luzerna.
 

Els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat fan des d'avui vaga indefinida després de rebutjar per aclaparadora majoria l'ultima proposta de l'empresa Trablisa. L'Estat ha decretat uns serveis minims del 90%.

La Generalitat activa la prealerta del Pla Infocat davant la previsió d'augment de les temperatures aquest divendres i el cap de setmana, el que fa que s'incrementi també el risc d'incendi. Des d'aquesta mitjanit està tancat l'accés al Massís del Montsant.

El govern de la Generalitat es disposa a retallar un 6% la despesa de les conselleries i empreses públiques excepte els serveis bàsics com l'educació, salut i les nòmines dels funcionaris. És una retallada que normalment es fa al novembre però que aquest any s'ha avançat i que afectarà empreses públiques com la corporació catalana de mitjans i Ferrocarrils de la Generalitat.

El jutge envia a la presó el jove de 22 anys detingut dilluns per pressumptament haver acabat amb la vida de la seva ex parella, una noia de 21 a l'Hospitalet de Llobregat.

En clau esportiva l'Espanyol encarrila el seu pase a quarta i última ronda pervia de l'Europea League en guanyar ahir per 0 a 3 contra el Luzerna suís encara queda el partit de tornada que es jugarà dijous vinent a Cornellà-El Prat.

L'assemblea de treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat decideix avui si finament va o no a la vaga indefinida a partir de demà 9 d'agost. Avui sotmeten a votació l'última proposta de l'empresa, tot i que el comitè de vaga ja ha dit que no recull les seves principals demandes. Mentre Ryanair ha anunciat la intenció de tancar la seva base a Girona. Encara no hi ha data, però els sindicats ja han dit que es mobilitzaran el mes de setembre.

En clau política, el president en funcions, Pedro Sánchez, diu que no té previst reunir-se personalment amb Esquerra Republicana i Junts per Catalunya de cara a desbloquejar la investidura. Deixarà aquests contactes a la ortaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra. Ambtot Sánchez reitera que vol un govern que no estigui en mans del sobiranisme.

Pendent de passar a disposició judicial el jove de 22 anys detingut com a pressumpte autor de la mort de la seva ex parella de 21 anys dissabte a l'espai de diàleg que l'Ajuntament de Barcelona vol crear amb els manters. I un estudi d'ISGlobal de l'Hospita Clínic que apunta que el 33% dels nous casos d'asma infantil a Europa serien atribuïbles als contaminants existents a l'atmosfera.

En clau esportiva el Barça guanya al Napols el primer partit amistós disputat a Miami i l'Espanyol s'enfronta aquesta nit al Luzerna encara en fase prèvia a l'Europa League.

El Espanyol visita este jueves al Lucerna en el partido correspondiente a la ida de la tercera ronda previa de la Liga Europa, una competición en la que el cuadro blanquiazul tiene puestas muchas esperanzas. Los pupilos de David Gallego ultiman la preparación del encuentro ya en Suiza.

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat i l'empresa Trablisa estan citats de nou aquest matí a una reunió de mediació intentaran evitar la vaga indefinida convocada a partir de divendres. L'Estat ha dictat uns serveis minims del 90% i el comitè de vaga els titlla d'abusius.

La Generalitat convoca un minut de silenci per condemnar l'ultim crim masclista a Catalunya; la mort d'una jove de 21 anys dissabte passat a l'Hospitalet de Llobregat per les ferides que li va provocar la seva ex parella. Aquest dimarts mig centenar de persones s'han aplegat davant l'ajuntament del municipi per condemnar els fets.

De la política el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, no té previst reunir-se amb el president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart, pres a Lledoners. La Moncloa creu que una trobada d'aquest tipus no encaixa amb la ronda de contactes que manté amb la societat civil.

En els propers minuts els parlarem també del primer exemplar de linx boreal que neix al Pirineu de Lleida des que l'espècie desaparegués d'aquesta zona fa mes d'un segle.

En clau esportiva, l'Espanyol es desplaça cap a Suissa per enfrontar-se demà al Luzerna encara en fase previa de l'Europa League. Mentre el Barça prepara a Miami un amistós contra el Nàpols i està pendent de la possible sortida de Coutinho.