Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les escoles bressol municipals de Barcelona protesten contra les retallades. VAGA DE 3 DIES.

Preinscripció a les escoles bressol. INCERTESA SOBRE EL COST DE LA PLAÇA.

Mas avisa el govern espanyol. VOL BLINDAR LES SEVES COMPETÈNCIES.

El PP perd intenció de vot. GUANYARIA AL PSOE PER 11 PUNTS.

Puyol es trenca. L'OPEREN DEL GENOLL I ES PERD L'EUROCOPA.

Rodrigo Rato ha dimitit al capdavant de Bankia. L'home que ha pilotat la major fusió bancaria espanyola, la unió de Caja Madrid, Bancaja i 5 entitats més, entre les quals Caixa Layetana, ha anunciat avui, sorprenentment, que ho deixa. El futur de Bankia, doncs, una entitat enganxada a uns actius immobiliaris de més de 37 mil milions d'euros, està més en l'aire que mai.

Rajoy no descarta un rescat del sistema financer amb diner públic, però diu que seria l'última opció que es plantejaria. El president espanyol anuncia que treballen en un pla, que explicaran divendres, perque els bancs venguin els actius inmobiliaris encara que hi perdin diners.

Més de 70 detinguts a tot Espanya, 33 dels quals a Catalunya, en una operació per desmantellar una xarxa de tràfic de dades personals i empresarials. Als detinguts els acusen de descobriment i revelació de secrets i blanqueig de capitals.

Creixen quasi un 15% les exportacions de les empreses catalanes fora d'Espanya. La sortida a l'estranger és l'única via que troben les empreses davant un mercat interior paralitzat.

Tito Vilanova se sent preparat per convertir-se en el primer entrenador del Barça. Fa un any, en una entrevista a l'Informatiu, ja deia que no li feia cap por assumir la responsabilitat de dirigir un equip com a primer tècnic, malgrat sentir-se còmode com a segon de Guardiola.

Junto a su mujer y sus asesores, Adelson inspeccionó las 1.000 hectáreas que el ayuntamiento de Alcorcón ofrece para su macroproyecto de ocio, negocio y juego. Su alcalde, David Pérez, asegura que tiene una impresión positiva, aunque no ha dado detalles de esta visita. En febrero, Adelson también visitó los terrenos que ofrece Barcelona. Las dos opciones, según un portavoz de Eurovegas siguen con las mismas posibilidades. Madrid está dispuesta a facilitar todos los trámites. Sheldon Adelson promete en España una inversión de casi 27.000 millones de euros, la creación de 36.000 plazas hoteleras, 6 casinos, además de teatros y campos de golf. Una inversión que, según los promotores crearía unos 260.000 empleos entre directos e indirectos. Algunos colectivos se oponen.

L'endemà de triomf de Francois Hollande a França, Mariano Rajoy diu que l'aposta pel creixement del president electe i l'austeritat de Merkel són compatibles. Amb Hollande els socialistes tornen a l'Elisi desprès de 17 anys, amb la promesa de mantenir l'estat social i crear ocupació. La comunitat francesa a Catalunya va seguir molt d'aprop la nit electoral.

El govern dissenya, amb el Banc d'Espanya, un pla per sanejar Bankia. Preveuen injectar més de 5mil milions d'euros a través del FROB. Mariano Rajoy anunciava aquest matí que, només, entrarà diners públic en algunes entitats en situació límit i ha anunciat noves mesures per completar el sanejament del sistema financer.

Més de 71.500 alumnes de 6è de primària posen a prova, avui i demà, el nivell d'estudis assolit EN aquesta etapa educativa. Avui s'han examinat de català i matemàtiques i demà ho faran de castellà i anglès. Escoles i famílies coneixeran els resultats a principis de juny.

La pressió veïnal aconsegueix frenar l'enderroc de Vil·la Urània. La torre pertanyia a l'astrònom Josep Comas, primer director de l'Observatori Fabra que la va cedir a l'Ajuntament de Barcelona amb la condició que se'n fes un ús educatiu o científic. El consistori, que vol construir-hi un centre cívic, diu que parlarà amb veïns i familiars.

Tito Vilanova se sent preparat per convertir-se en el primer entrenador del Barça. Fa un any, en una entrevista a l'Informatiu, ja deia que no li feia cap por assumir la responsabilitat de dirigir un equip com a primer tècnic, malgrat sentir-se còmode com a segon de Guardiola.

Rajoy: l'austeritat de Merkel i el creixement de Hollande són compatibles. RELLEU A FRANÇA.

Noves mesures de sanejament. EL GOVERN DISSENYA UN PLA PER BANKIA.

Proves de 6è de primària. 71.545 ALUMNES POSEN A PROVA EL SEU NIVELL.

Aturat l'enderroc de Vil·la Urània. LA PRESSIÓ VEÏNAL FRENA LA DEMOLICIÓ.

Tito Vilanova se sent preparat. FA UN ANY OBRIA LA PORTA A SER PRIMER.

El gobierno de la Generalitat de Cataluña no "descarta" la posibilidad de recurrir al Tribunal Constitucional algunas de las medidas en materia sanitaria y educativa recogidas en dos reales decretos del Consejo de Ministros, según ha señalado este lunes el portavoz del Govern, Francesc Homs.

De esta forma serían la tercera comunidad autónoma en recurrir a la vía judicial tras las del País Vasco y Andalucía por las reformas con las que el Gobierno central pretende ahorrar 10.000 millones de euros en Educación y Sanidad, un montante que por otra parte el portavoz catalán cree demasiado optimista y augura que no se ahorrará "ni un 10%" de esta previsón.

Homs ha asegurado en Los Desayunos de TVE que se están tomando ya algunas iniciativas en este sentido, aunque antes quieren "actuar políticamente", a través del trabajo de los parlamentario catalanes en Madrid.

El 13e Congres del PP de catalunya es clou amb el lideratge reforzat d'Alicia Sanchez Camacho, reelegida com a presidenta d'aquesta formacio política amb mes del 92 per cent dels vots. Sanchez Camacho ha afirmat el compromis de traslladar a Madrid els temes pendents de Catalunya, pero s'ha mostrat de nou contraria al Pacte fiscal que considera que no es la solució i que podria trencar la cohessio social.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Saenz de Santamaria, ha fet una crida a l'entesa i la cooperacio entre Catalunya i Madrid per sortir junts de la crisi. Catalunya, ha afirmat, compte amb el suport del govern de Rajoy tan en materia economica, com financera, com politica.

Tot Europa pendent de les eleccions de França i de Grecia, dos paisos de referencia per diferents motius:. França, segons alguns els experts, podria començar a marcar un canvi de rumb en las prioritats economiques d'Europa si es produeix una victoria socialista, mentre que Grecia exemplifica el descontent ciutada per les politiques d'austeritat que no generen creixement ni ocupacio.

Milers de persones, infants, joves, pares i monitors participen a la Festa de l'Esplai que celebren, amb una cinquantena d'activitats al parc Nou del Prat de Llobregat. Amb la festa ha arrencat la campanya "Un estiu per tothom" que facilita beques i places a cases de colonies per a les families.

El PP de Extremadura, Castilla - La Mancha, Cantabria y Cataluña han ratificado este sábado a sus líderes regionales. Cospedal, reelegida presidenta del PP de CLM con un 98,8% de apoyo. Monago es reelegido en Extremadura sin ningún voto en contra. El PP cántabro ratifica a Ignacio Diego por tercer mandato. Camacho asegura que el PPC evita la ruptura con España.

100.000 visitantes pasarán estos días por el Salón del Cómic de Barcelona que cumple 30 años y no es el único porque dos de sus protagonistas también están de aniversario, además de los 40 de Mazinger Z, Spiderman llega al medio siglo.

El partit popular de Catalunya celebra a Barcelona el 13 congres en un clima d'unitat interna del partit i amb la intencio de convertir-se en alternativa de govern a CIU. Remarca el seu catalanisme pero sense renunciar a enfrontar-se a l'auge del sobiranisme.

El ministre de l'interior Jorge Fernandez Diaz, nega la legitimitat dels verificadors internacionals i remarca que nomes la guardia civil i la policia nacional poden verificar la disolucio de ETA . El govern, ha dit Fernandez Díaz, ni ha negociat , ni negocia ni negociara mai amb l'organitzacio terrorista.

La gran cita anual de Barcelona amb l'historieta , el Salo del Comic, arriba aquest any a l'edicio numero 30 amb l'objectiu de superar la bona afluencia de public d'anys anteriors. Els organitzadors preveuen superar els 100.000 visitants.

La farmacia mes antiga d'Europa, conservada al municipi de Llivia, reobre avui les portes, despres de sis anys de rehabilitacio, convertida en una reliquia d'altres temps. Es un dels grans atractius turistics de l'unic enclavament espanyol en territori frances... a mes de la identitat especial d'un municipi amb tot l'esperit d'un lloc de frontera.

Moltes vegades l'espai que escollim per compartir un dinar es tan important com el menu. D'aqui que sovint busquem llocs "especials". El que proposem avui es un dels més especials possibles, un dinar a 50 metres d'altura i amb una vista impressionant panoramica de Barcelona.

El govern de Madrid ha aprovat avui algunes mesures recentralitzadores; és a dir, mesures per tornar a assumir des del govern central tasques o funcions que feien les autonomies. Una d'aquestes mesures representa modificar la llei d'aigues. Això implica que l'Estat recupera el control de les confederacions hidrogràfiques i també les competències sancionadores en les conques dels rius. Fins ara cada comunitat autònoma gestionava les conques en els trams que passaven pel seu territori.

L'atur va baixar a Catalunya de 2500 persones el mes passat i se situa ara en 635.000 aturats. Al conjunt de l'Estat, va baixat en 6.600 persones i es col·loca en més de 4 milions 740 mil persones.

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement defensa per Catalunya un model financer en la línia del que tenen el País Basc i Navarra. El Consell, que conclou que l'actual model ja no serveix, ha fet arribar avui l'informe al president Artur Mas.

El govern central no acepta els plans d'ajust presentats pels ajuntaments de Moià, Cunit, Anglès i Cassà de la Selva. Això vol dir que no podran accedir a la línia de crèdits de l'Estat per pagar els proveïdors.

Barça i Espanyol juguen demà al Camp Nou un derbi descafeïnat ja que uns i altres no s'hi juguen res. Els al.licients seran veure si Messi continua ampliant el seu rècord de gols i, sobretot, l'homenatge de comiat que rebrà Pep Guardiola per part del club i l'afició en el seu últim partit al Camp Nou.