Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Las primeras manifestaciones convocadas con motivo del Día del Trabajo desde que Mariano Rajoy es presidente del Gobierno, se vuelcan contra la reforma laboral aprobada el pasado 8 de marzo y los recortes en Sanidad y Educación. Los sindicatos mayoritarios UGT y CC.OO. han convocado movilizaciones en casi ochenta ciudades españolas.

CC.OO. y UGT plantean la movilización de este Primero de Mayo como continuación de la huelga general y las manifestaciones del pasado 29 de marzo contra la reforma laboral. Bajo el lema "Quieren acabar con todo", los dos sindicatos mayoritarios reclamarán "trabajo, dignidad y derechos" en todas las manifestaciones.

El primer "no vull pagar" popular als peatges ha provocat retencions a les barreres de Vilassar de Dalt, Martorell, Manresa i Mollet... Convocats per la plataforma "Prou Peatges" desenes de ciutadans han informat a Abertis que passaven sense pagar... Una acció contra l'espoli que, segons ells , pateix Catalunya.

Els advocats d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres demanen a la fiscalia parlar d'un possible pacte per evitar l'ingrés a presó dels dos imputats pel cas Noos. Avui el diaris El Pais, el Mundo i el Periodico afirmen que treballen en un pacte perquè els seus clients reconeguin els delictes econòmics i tornin els diners més una multa.

El celler de can Roca de Girona continua sent el segon millor restaurant del món, darrera del danés Noma, segons la llista dels 100 millors que publica cada any la prestigiosa revista britànica Restaurant. Mugaritz del basc Andoni Aduriz també es manté al tercer lloc de la llista i Arzak en el vuitè.

Leo Messi i Cristiano Ronaldo segueixen destrossant tots els registres golejadors de la Lliga. Amb dos estils i caràcters molt diferents, sumen ja 43 gols cadascún i segueixen amb el pols per guanyar el pitxitxi i la Bota d'Or. Encara queden 3 partits de Lliga i la xifra final s'intueix difícil de repetir.

El govern prepara una liberalització de serveis públics que explicarà divendres. Fins aleshores no es coneixerà a quines companyies afectarà, però sonen noms com els de Renfe o Aena. I és que els ajustos, Rajoy ho va dir dissabte, no s'han acabat, sino que segueixen per fer front a la crisi. Una conjuntura que té en els bancs un dels seus punts febles. Per a encarar-ho, avui s'ha confirmat també que el govern veu amb bons ulls la creació d'un organisme que absorbeixi el que anomenen actius tòxics; és a dir, tots els habitatges per vendre que ara arrosseguen els comptes bancaris.

La baixada de l'Euribor permetrà que les hipoteques s'abarateixin uns 50 euros mensuals. Des d'avui neix un nou index hipotecari, l'IRS. Potser més car que l'euribor però més estable.

Abril s'acomiada amb nevades al Pirineu que deixen fins a 40 centímetres a la cara nord i 15 al pirineu central. La previsió indica que la nevada continuarà aquesta nit i demà.

La plataforma "Prou Peatges" avisa que demà es poden crear cues a les barreres pels conductors que es neguin a pagar. El conseller d'Interior diu que no s'establirà cap dispositiu especial de mossos per aquest motiu.

Després d'ajornar uns dies la celebració de la Lliga del Madrid, el Barça se centra ara en els pocs objectius que li queden: el Zamora per a Valdés, la lluita pel pitxitxi i la Bota d'Or de Messi amb Cristiano Ronaldo i la final de la Copa del Rei del proper 25 de maig.

El Gobierno ultima la nueva normativa que regulará el funcionamiento de los centros de internamiento de extranjeros y quedará prioridad al internamiento y la expulsión de personas con antecedentes policiales y judiciales. El Secretario de Estado de Interior ha visitado el Cie de la Zona Franca, en Barcerlona.

La nueva ley permitirá al Estado intervenir las cuentas de una Comunidad Autónoma si incumple los planes económico-financieros pero no supondrá la suspensión de su autonomía. De cualquier forma, en Hacienda están convencidos de que no hará falta llegar a estos extremos. Y horas antes de que acabe el plazo de las comunidades para presentar sus planes de ajuste, hoy varios responsables han dicho estar convencidos de que pasarán el examen.

Los presupuestos de la Comunidad de Madrid permiten alcanzar el objetivo del 1,5%. Según el Gobierno castellano manchego, Hacienda ha dado el visto bueno al programa de ajuste que se le exigía para poder acceder a la línea ICO.

Cataluña ha presentado hoy su plan de ajuste, en el que incluye como ingreso los 211 millones de euros que el Estado debe a la Generalitat en cumplimiento del Estatut, según ha explicado el portavoz del Govern. El Ministerio tiene quince días para estudiar los planes remitidos, que se pondrán sobre la mesa en mayo

Catalunya ja ha presentat el pla per adaptar-se al nou objectiu de dèficit fixat pel govern espanyol, que no pot superar l'1,5%.. Aqui, això representa una nova rebaixa del pressupost en 1.900 milion d'euros./L'economia espanyola ha entrat en recessió./L'Euribor, en canvi, continua baixant i ho fa per sisè mes consecutiu. Ara està al 1,36% un nivell que no assolia des de l'estiu del 2010./La Organització Internacional del Treball considera que les mesures d'austeritat que s'apliquen a Espanya no contribuiran a recuperar ni l'Economia ni l'Ocupació... /Homes i dones estaran en mòduls separats als centres d'internament d'estrangers./Nevada al Pirineu: la Masella és l'única estació d'esquí oberta./Dur la carmanyola al centre escolar s'ha convertit en una solució per a les famílies més colpejades per la crisi però, també, en una via per combatre l'absentisme escolar./Barcelona és una de les destinacions més demanades aquest pont./Aquest pont de l'1 de maig també estarà marcat per la polèmica dels peatges. La Generalitat diu que, tot i que es puguin produir col·lapses per la campanya "no vull pagar".Des d'ICV creuen que la campanya "No vull pagar" ha de servir per obrir un debat sobre el model de mobilitat a Catalunya. Critiquen la resposta del Govern catala, però, també la data escollida./Un home de 41 anys va morir anit després d'inhalar monòxid de carboni generat per la mala combustió d'un generador elèctric./Els veïns de la Rambla de Barcelona demanen un passeig, sobretot, més segur però també amb menys soroll i, fins i tot, amb menys trànsit... És el que es desprén de la consulta que ha organitzat una assemblea veïnal. L'objectiu, diuen, és millorar la convivència./Un esmorzar a Londres amb embotit, formatge i vi... Productes típics de les comarques gironines, de la mà de 2 grans de la cuina: Ferran Adrià i Joan Roca./El Barça aconsegueix una golejada històrica a Vallecas davant del Rayo i ajorna, com a mínim, 3 dies que el Reial Madrid aconsegueixi matemàticament la Lliga./l'Espanyol, per si no n'hi hagues prou amb els resultats negatius de l'equip, ara alguns mitjans - la SER i la COPE - impliquen el club en una presumpta compra-venda de partits./Aquesta Copa d'Europa és el primer títol internacional de la secció de Futbol Sala i el cinquè dels sis últims disputats./I en tennis, la final de l'edició número 60 del trofeu Comte de Godó ha estat una de les més disputades del torneig./A la lliga de bàsquet, el Barça Regal va apallissar el que podria ser el seu primer rivals als play-off, el Lucentum d'Alacant. Mentre, FIATC Joventut i Assisgnia Manresa, amb poques opcions d'anar als play-off, van guanyar els seus partits. La Penya, donant la campanada a Vitòria.

  • Les CCAA s'examinen: Catalunya ha d'estalviar 1.900 milions més per complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,5%
  • Canvis als Centres d'Internament : els interns podran rebre visites
  • Carmanyola contra l'absentisme: les famílies no podien pagar el menjador
  • Nevada al Pirineu: La Masella és l'única estació d'esquí oberta
  • Set al Rayo: el Barça ajorna el títol del Madrid
  • Por fin sin andamios ni grúas tras una rehabilitación de cuatro años de duración. Sustitución de piedras y de hierro por titanio. Una experta nos habla de la polémica rehabilitación de la fachada de la Catedral de Barcelona a lo largo de la historia (30/04/12).

    Hoy es el día de las relaciones intergeneracionales. Una de las ciudades del mundo con la esperanza de vida más alta es Barcelona, donde la mitad de las personas que viven solas tiene más de 65 años. En el barrio de Gracia unos 200 vecinos y comerciantes detectan casos de exclusión social en la tercera edad. Llevan haciéndolo tres años. El ayuntamiento quiere extender la iniciativa a toda la ciudad.

    Más de 200 familias de 23 paises participan hasta el martes en Lloret, de Girona, en un nuevo encuentro europeo de familias lesbianas, gays y transexuales. Durante 4 días se han organizado actos lúdicos y ponencias para denunciar la discriminación y el desamparo legal que sufren en muchos paises.

    Manifestaciones en defensa de la Sanidad y la Educación Pública en 50 ciudades españolas, en muchas de ellas bajo la lluvia. Las convocaban medio centenar de asociaciones y también los sindicatos Comisiones Obreras y UGT, que han hecho un llamamiento en defensa del estado del bienestar.

    Suspés temporalment, des d'aquesta mitja nit, el Tractat de Schengen que permet la lliure circulació de persones als pasos de la Unió Europea.

    El motiu, la celebració la setmana que ve a Barcelona d'una cimera del Banc Central Europeu. S'han reforçat les fronteres terrestres amb França en els passos de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodón, Les i Canfranc. També s'han potenciat les fronteres aries dels aeroports de Girona i Barcelona, per preservar la seguretat i evitar l'entrada de violents que intentin rebentar la reunió.

    La presidenta del partit popular a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat que es reunirá properament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per tractar els temes més urgents de l'economia de Catalunya. Sanchez Camacho ha advertit que només amb el pacte Fiscal no es podrà sortir de la crisis i que es vital una bona gestió dels recursos.

    Comencen a Lloret de Mar quatre dies de festa i de reivindicació dels col.lectius de lesbianes gais i transexuals de diferents països d'Europa i de les seves famílies. Es la seva segona trobada Europea, amb participacio de països com Alemanya, Suïssa, Itàlia o Regne Unit, i es proposen avançar en el reconeixement dels drets d'aquests col.lectius a cada país.

    Amb la tradicional encesa dels llums a la porta del Real, instal·lada al Fòrum de Barcelona, va començar anit la nova edició de la Fira d'Abril de Catalunya on s'hi esperen més de 250.000 visitants al llarg dels propers vuit dies. La Fira que organitza la Federació d'Entitats andaluses de catalunya ocupa aquest any 105 mil metres quadrats.

    Dicen "Yo no pago" y les suben la barrera del peaje. Son un centenar de conductores de Cataluña que se niegan a seguir pagando por unas autopistas que creen que están rentabilizadas. Los responsables de la concesión, que no pueden retenerlos en la carretera, aseguran que les van denunciar.

    El millor entrenador de la història del Barça. Així ha sintetitzat, el president del Club, Sandro Rosell, la figura de Pep Guardiola que aquest migdia ha anunciat que no continuarà la temporada que ve com a entrenador del primer equip./L'adeu de Guardiola marca un canvi de cicle... i deixa per la historia del futbol un palmarès que impresiona./ Durant la seva etapa al capdavant del Barça, Guardiola sempre ha comptat amb els consells de Tito Vilanova. Un professional que ara passa de segon a primer entrenador de l'equip./L'IVA s'apujarà l'any vinent i també ho faran els impostos especials. L' anunci, una mala notícia pels consumidors, l'ha fet el titular d'Economia, Luis de Guindos, just després del consell de ministres d'aquest divendres./La presidenta dels populars catalans diu que no hi ha cap risc que Catalunya sigui intervinguda pel govern central. Ho ha dit després de reunir-se a La Moncloa amb el cap de l'executiu, Mariano Rajoy. I d'on n'ha sortit un missatge esperançador i de confiança cap a Catalunya./Aquest matí hi ha hagut una altra trobada política per tractar del pacte fiscal. Ha estat al Palau de la Generalitat, entre el president del Govern, Artur Mas, i el secretari del PSC, Pere Navarro.Ambdós líders han acordat crear una comissió de treball perquè abans de juliol Catalunya tingui un nou model de finançament./244 mil famílies catalanes tenen tots els seus membres a l'atur... i hi ha 240 mil aturats que no reben cap tipus de prestació. Són dades que ha fet públiques avuil'INE a l'Enquesta de Població Activa. En el primer trimestre de l'any, Catalunya ha perdut gairebé 67 mil llocs de treball./Segons l'indicador avançat de l'IPC - l'index de preus de consum- aquest mes d'abril la inflació s'ha situat al 2%./La cimera del Banc Central Europeu que feran a Barcelona - i la necessitat de preservar-ne la segurertat- ha estat el motiu de la suspensió temporal del tractat de Schenguen/Comença l'operació sortida amb motiu del pont l'1 de maig./Justament al port de Barcelona és on la guardia Civil ha comissat un carregament de 708 quilos de cocaïna. La droga l'han descobert en un control rutinari i de moment no han fet detencions./El port de Barcelona compte des de avui amb una nova terminal petroliera al Moll de L'Energía. Amb l'aportació de 50 Milions d'euros de la companyia rusa Lukoil i la catalana Meroil./El Rei Joan Carles ha hagut de tornar a ser intervingut perquè li recoloquessin la pròtesi que li van implantar fa 9 dies al maluc dret./Unir l'estil i la técnica del grafitti amb l'art romànic català. Es el que han fet dos artistes joves de poc més de 30 anys, Rudi i Raul, extremeny i madrileny respectivament/En començar l'Informatiu ja hem parlat ampliament de l'adeu de Guardiola i del relleu que agafarà el seu ajudant, Tito Vilanova, com a entrenador del Barça./Demà comença una nova jornada de lliga amb el partit de l'Espanyol contra l'Sporting de Gijón./En tennis, Rafa Nadal ja és a les semifinals del Godó després de guanyar per un doble 6 a 2 al serbi Tipsárevich./El Barça de futbol sala debuta aquest vespre a la Final Four de la Copa d'europa que es disputa a Lleida. S'enfronta a semifinals amb l'Sporting de Portugal

    En los últimos meses, ha aumentado el número de conductores que en Cataluña se niegan a pagar los peajes. Es un movimiento ciudadano para denunciar lo que consideran unas tarifas abusivas. La concesionaria, ya está estudiando medidas legales, aunque de momento los trabajadores de autopistas se limitan a levantar la barrera, cogiendo antes los datos del conductor y su matrícula.