Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

David Bonvehí, el candidato que tenía el beneplácito del expresidente catalán Carles Puigdemont, tras la renuncia de Marta Pascal este sábado, es el nuevo líder del PDeCAT tras imponerse con el 65,27% de los votos en la Asamblea Nacional del partido celebrada este fin de semana. La sesión plenaria ha validado -por solo 9 votos de diferencia- que el objetivo ya consensuado de "hacer efectiva la república" se lleve a cabo "lo antes posible", en vez de que sea de forma "inmediata", tal y como quería el expresidente Puigdemont.

Primeres reaccions als canvis en el PDeCAT. BETA Ciutadans diu que són un exemple més de la divisió que provoca el "procés" a Catalunya. Des del PSC, Miquel Iceta creu que es tracta d'un gir cap a opcions extremistes i Xavier Domènech considera l'estratègia de Puigdemont una OPA a Esquerra Republicana.
La vespa asiàtica s'estén per Catalunya va entrar per l'Empordà i ara ja ha arribat a Barcelona. BETA Provoca autèntics mals de cap entre els productors de mel perquè les larves s'alimenten d'abelles. Pels humans NO suposa cap risc sempre i quan NO siguem al·lèrgics al seu verí.
Als esports, avui final de l'Europeu d'hoquei patins entre Espanya i Portugal.
De Waterpolo es van imposar anit a Rússia i demà jugaran els quarts contra França. Els dos partits els podreu veure al Canal Teledeporte de Televisió Espanyola.
I en el repàs als concerts d'ahir a la nit arreu de Catalunya escoltarem tres propostes ben diferents: la veu sensual de Carla Bruni a Peralada, l'actuació de Sting i Shaggy a Cap Roig i la cloenda del Share Festival a Barcelona amb Rita Ora

El PDeCat elige este a una nueva dirección, afín a Carles Puigdemont. Ayer Marta Pascal renunció a encabezar la lista como máxima responsable del partido y aseguró que no contaba con la confianza del expresident. La discusión interna está siendo dura, y habrá otra lista alternativa a la que sintoniza con el movimiento de la Crida Nacional por la República que impulsa Puigdemont. Además las bases han rechazado en una votación muy ajustada la aplicación de la república de forma "inmediata". Sí se ha aprobado incluir la vía unilateral.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha decidido finalmente dar un paso atrás después de la presión externa de los críticos afines a Carles Puigdemont ​y ha renunciado a seguir dirigiendo el partido. Pascal ha justificado su renuncia a seguir liderando el partido al hecho de que Puigdemont ya no cuenta con ella. "No puede ser que no tenga la confianza de Puigdemont", ha afirmado en una breve comparecencia sin preguntas en la sala de prensa del Palacio de Congresos de Cataluña, donde se celebra la Asamblea Nacional del PDeCAT.

Al menos cuatro personas han muerto y otras tres han resultado heridas, dos de ellas de gravedad, en un choque frontal ocurrido esta madrugada en la C-63, a la altura del municipio de Vidreres (Girona). El accidente se ha producido a las 05:00 de la madrugada al chocar frontalmente el turismo y la furgoneta. Todos los fallecidos eran jóvenes de entre 23 y 29 años residentes en la demarcación gerundense y viajaban en el turismo que circulaba a gran velocidad por la C-63 y que provocó el siniestro al invadir la otra vía y chocar contra una furgoneta, recoge Efe. Además de los cuatro fallecidos, en el turismo se encontraba otro joven que ha resultado herido muy grave y que también es vecino de la provincia de Girona. En la furgoneta contra la que se abalanzó el turismo viajaban dos personas de origen alemán, una se encuentra también muy grave y la otra tiene heridas leves. Los heridos han sido trasladados al Hospital Josep Trueta de Girona.

  • D'aquí a una mitja hora arrenca l'assemblea del PDECAT que es presenta convulsa i decisiva per al futur del partit. La trobada arriba en un moment de molta tensió interna pels intents del sector crític de fer fora l'actual direcció
  • El panorama també arriba marcat per les baralles entre Junts per Catalunya i ERC. El president del Parlament demana fer autocrítica davant l'espectacle lamentable, diu, que van protagonitzar tots dos partits dimecres quan es va desconvocar el ple. Roger Torrent ha reclamat negociar més i tenir clar l'objectiu que es persegueix. Això si, responsabilitza Junts per Catalunya de mentir al faristol per esgarrapar vots.
  • I en aquest escenari avui hem tingut un nou baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que dona a Esquerra la victòria a unes eleccions al Parlament per davant de Ciutadans i Junts per Catalunya.
  • Avui també hem sabut que la justícia alemanya ja ha tancat el procés d'extradició de Puigdemont. La fiscalia havia informat aquest matí a favor de retirar l'euroordre després de rebre la resolució del jutge Llarena
  • I l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja es troba a la presó de Mas d'Enric, al Catllar
  • Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones relacionades amb l'atracament de dilluns passat en una joieria al centre comercial l'Ànec Blau de Castelldefels. Tots són de nacionalitat xilena
  • Sense acord en la negociació dels treballadors d'Ibèria al Prat. El personal de terra de la companyia manté, doncs, la vaga programada pels dies 27 i 28 de juliol i pel 3 i 4 d'agost a l'aeroport barceloní./ I Ryanair haurà d'operar fins el 59% dels vols nacionals i internacionals durant la vaga dels tripulants de cabina de la setmana que vé, del 25 i 26 de juliol, i el 100% dels vols domèstics a les illes.
  • El Madrid NO podrà fitxar a Neymar, que prefereix quedar-se, diu, a París. Mentrestant el Barça fa balanç de la situació social de l'entitat i aprofita per reafirmar el seu suport a Eric Abidal davant les especulacions sobre pretetes irregularitst en el seu transplantament./ L'Espanyol ja és a Barcelona després de posar punt final a l'estada a la Vall d'en Bas amb una ajustada victòria per 1 gol a 2 davant l'Olot. / El Girona segueix l'stage a Manchester on mira de posar-se a to de cara a la segona temporada a primera divisió.
  • El festival Grec ens porta avui i demà una cita teatral d'alçada. El reconegut creador flamenc JAN FABRE aterra amb el seu muntatge "Belgian rules", una declaració d'amor crítica, diu, al seu país interpretada per 15 actors durant 4 hores sense interrupcions.

Arranca la asamblea del PdeCat con incertidumbre sobre el liderazgo de la formación que ahora capitanea la coordinadora general, Marta Pascal, y en pleno debate sobre el encaje de la Crida Nacional per la República, impulsada por el expresidente catalán Carles Puigdemont.

El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, ha afirmado en Las mañanas de RNE que la crisis interna del PDeCAT no va a afectar a las relaciones del Gobierno con la Generalitat de Cataluña. Ha afirmado que Pedro Sánchez ha abierto la vía del diálogo y ahora se están buscando puntos de entendimiento para seguir avanzando.

"Tenemos que retomar el diálogo y lo hemos retomado. Ha sido complicado, pero siempre estas situaciones lo son. Había que romper el hielo y yo creo que se ha roto el hielo. A partir de ahí, yo creo que es necesario continuar trabajando", ha subrayado el ministro.

El expresidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, ve la decisión del juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena de retirar la euroorden contra él y el resto de independentistas huidos de la Justicia española, como "una demostración de la debilidad inmensa de la causa judicial" del 1-O por la que nueve exconsellers y diputados soberanistas se encuentran en prisión preventiva. Mientras, su sucesor al frente de la Generalitat, Quim Torra, ha señalado que tras la decisión de Llarena, "la credibilidad de la justicia española está por los suelos". Por parte del Gobierno de España, la ministra de Política Territorial Meritxell Batet no ha valorado la decisión del juez y ha mostrado el respeto del Ejecutivo ante las resoluciones judiciales.