Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ho acabem d'escoltar , Un referèndum d'autodeterminació pactat. Es la primera vegada que el president de la Generalitat verbalitza la petició d'un referèndum acordat amb l'Estat. Torra ho posarà sobre la taula en la reunió amb el President Sánchez. El líder català, avisa però que si la resposta és NO, seguirà el camí de la república.
L'anunci arriba just despres que el President del Govern hagi deixat clar que el diàleg amb la Generalitat ha de tenir com a punt de partida la Constitució i la renuncia a la unilateralitat. A mesura que s'acosta el 9 de juliol, quan es produirà la trobada Sánchez-Torra a Moncloa, la negociació no es presenta fàcil...... I es que més enllà de la distància i la desconfiança entre els dos Governs, el procés judicial contra els liders independentistes pot condicionar també l'escenari. Avui el Tribunal Suprem ha confirmat el processament contra els 15 líders independentistes, entre ells Puigdemont, per l'1octubre i la DUI...fet que obre la porta a la suspensió dels 7 diputats en presó preventiva o fora del país.
Repassarem tots aquest elements a la nostra taula d'anàlis amb Esther Vivas, Milagros Pérez Oliva i Fernando Carrera. Benvingust a Vespre 24. I recollirem més casos d'agressions sexuals que s'han disparat des de la sortida de presó de la Manada. Comencem.

  • El Tribunal Suprem ha confirmat avui el processament per rebel·lió, malversació i desobediència de Puigdemont i els altres 14 investigats que van recórrer. Per tant, el processament ja és ferm contra els 25 investigats: ja no hi caben més recursos. Ara queda en mans del magistrat Pablo Llarena demanar al Parlament la suspensió automàtica dels que tenen càrrec públic.
  • Mentrestant el president de la Generalitat, Quim Torra, continua el seu viatge a Washington, als Estats Units. Ahir, en la inauguració del Catalonia America Council, Torra va assegurar que res d'oblidar l'1-d'octubre i que no pararà de treballar per aplicar el mandat del referèndum i fer efectiva la República.
  • Tot i que la compareixença de Pedro Sánchez d'aquest matí al Congrés era per parlar d'Europa, al final la situació a Catalunya s'hi ha colat. Ha estat per un duríssima intervenció del republicà Joan Tardà on li ha retret les seves últimes declaracions sobre Catalunya i l'1 d'octubre. Sánchez ha aclarit que demana que se superi la fase de la unilateralitat./ I des del Parlament la consellera de presidència Elsa Artadi ha demanat a Pedro Sànchez que respecti la voluntat del Parlament i no porti al Constitucional les lleis que s'aprovin.
  • La víctima de La Manada, la noia que va ser agredida sexualment als sanfermins de fa dos anys, ha decidit trencar el seu silenci i, a través d'una carta, ha animat a denunciar els casos de violació i no quedar-se callats.
  • A Barcelona comença el Gamelab, el congrés de videojocs més important d'Europa... que en aquesta edició se centra en les creadores femenines. Durant aquesta setmana indústria, inversors, programadors i desenvolupadors analitzaran el futur d'un sector que mou més de mil milions d'euros i que té un gran pes a Catalunya.
  • Declaracions de Leo Messi després de la victoria in extremis d'Argentina davant Nigèria... que va evitar l'eliminació del l'albiceleste a les primeres de canvi del Mundial./ Als Jocs Mediterranis, els esportistes espanyols continuen sumant medalles. També hi ha hagut un nou contratemps organitzatiu, amb el trencament de la pista de bàsquet tres per tres. Però la protagnista del matí ha estat Lydia Valentín, que s'ha endut dues medalles d'or en halterofilia.
  • Nova cita musical aquest vespre amb una artista de talla internacional. En aquest cas amb la britànica EMELI SANDÉ, que porta al festival Jardins de Pedralbes el seu últim treball, el tercer d'una trajectòria d'èxit a la que ara vol donar un nou gir.

A menys de dues setmanes de la trobada entre el president Sánchez i el President Torra, l'acostament de posicions no sembla fàcil. Sánchez demana des d'Alemanya passar pàgina de l'1 d'octubre per avançar, l'endemà que Torra reclamés tornar a aquest escenari per fer efectiva la república. Avui la portaveu Artadi ho ha matissat, explicant que el President es referia a buscar un moment com el del referèndum...

Sigui com sigui, des del Govern català s'aferren a l'1 octubre i mantenen un discurs ambigu sobre la unilateralitat. Avui Pablo Iglesias revelava que en la reunió amb Torra li va dir que renunciien a la via unilateral però Elsa Artadi ho ha desmentit...I mentre, l'executiu català prem l'accelerador per reobrir delegacions de la Generalitat a l'exterior i nomena a l' exconsellera Meritxell Serret, delegada de la generalitat a Brusel.les...

Decisió polèmica pequè Serret, fugida a Brussel.les, està processada per malversació i desobediència. Amb aquest escenari què podem esperar de la trobada Sánchez-Torra? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb Pep Martí, Gemma Ubasart i Rafa López i abordarem també la polèmica i els despropòsits als Jocs Mediterranis que no acaben d'aixecar el cap.

Pedro Sánchez replica a Quim Torra que el que va representar l'1 d'octubre és una pàgina que s'ha de passar, amb la vista posada en la reunió de tots dos prevista pel 9 de juliol. El president del govern ho ha dit en una roda de premsa amb Angela Merkel en la que s'ha mostrat disposat a un diàleg sobre moltes coses, ha dit, però sempre dins de la Constitució.

Primera visita oficial de Pedro Sánchez a Alemanya on s'ha reunit amb la cancellera Angela Merkel. Allà el president del govern ha emplaçat la Generalitat a passar pàgina i a adoptar un to constructiu després que QuimTorra hagi apostat per crear un nou 1-O per fer efectiva la República.

Els partits no independentistes creuen que és un error repetir l'1 d'octubre, tal com ha apuntat el president Torra. Consideren que suposa perdre temps i diners públics, i persistir en una estratègia passada que no resol el conflicte polític de fons.

L'endemà de veure's amb Torra, aquest matí, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha reunit a la presó madrilenya de Soto del Real amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i ha saludat el diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez. Iglesias ha insistit en el diàleg com a via de resolució del conflicte català i ha reclamat la llibertat dels polítics presos.


Acusats d'una agressió sexual en grup el mes de maig passat a Molins de Rei. Els Mossos els van detenir la setmana passada. A Palamós, un dels dos arrestats per la violació d'una altra adolescent la nit de Sant Joan ha ingressat a un centre de menors i l'altre ha quedat sota tutela dels pares.

Al Mundial Espanya jugarà els vuitens de final diumenge contra l'amfitriona Rússia. La Roja va partir fins l'últim minut quan un gol validat pel VAR li va donar el primer lloc del grup. Avui qui se la juga és l'Argentina de Messi, que ha de guanyar Nigèria i esperar el que passi en l'Islàndia-Croàcia per no fer les maletes.

Als Jocs Mediterranis, el badminton ha estat el protagonista aquest matí amb dues medalles més per a representants espanyols, un or i una plata. En total Espanya ja suma 56 metalls i es manté segona al medaller darrera

  • Trobada aquest matí al Palau de la Generalitat entre el president Torra i el líder de Podem Pablo Iglesias quan falten menys de dues setmanes per la reunió de Torra amb Pedro Sánchez. Torra i Iglesias han parlat de l'acostament dels polítics presos i de mesures socials. Iglesias ha assegurat que visitarà els polítics empresonats i s'ha mostrat convençut que la república és l'única manera de que Catalunya segueixi dins d'Espanya.../ El PSC aplaudeix el fet que hi hagi reunions on acostar posicions entre forces polítiques mentre que Ciutadans i PP acusen Pablo Iglesias de donar oxigen a l'independentisme.
  • La trobada prevista entre Sánchez i Torra també ha estat molt present durant la compareixença al Parlament del vicepresident i conseller d'economia per exposar els plans del departament. Pere Aragonès ha defensat el diàleg com a única sortida per desbloquejar la situació entre Catalunya i Espanya
  • A partir d'avui els Mossos d'Esquadra de Girona, Figueres i Blanes aniran amb pistoles Tàser, que emeten descàrregues elèctriques que immobilitzen el cos durant uns segons. A més, portaran una càmera i un desfibrilador com a noves eines per garantir la seguretat ciutadana. Dispositius que els agents aniran incorporant de manera progressiva a tot Catalunya durant l'estiu
  • La revetlla de Sant Joan a Catalunya es va tancar amb 4 denúncies per agressió sexual. En un dels casos, els Mossos d'Esquadra han detingut a dos menors, de 14 i 15 anys, per la presumpta agressió a una nena, de 15, que s'hauria produït a Palamós.
  • Primer dia sense escola i els primers nens han marxat ja aquest matí de colònies. Només l'associació Fundesplai mobilitzarà aquest estiu 68.000 nens entre colònies, casals, campaments i camps de treball. D'aquests, 5.300 passaran un estiu diferent gràcies a les beques que els han atorgat en ser considerats nens amb risc d'exclusió social
  • Avui, es juga la tercera i ultima jornada del grup d'Espanya i Portugal. La Roja s'enfronta el Marroc i de vèncer tindria, molt a prop el primer lloc./ El Barça de bàsquet ja ha fet saber a Juan Carlos Navarro que no compta amb ell de cara a la temporada que ve. / Als Jocs Mediterranis, avui quarta jornada, amb més possibilitats de medalla per a l'equip espanyol, que aquest matí ja n'ha sumat dues més en halterofilia. Ahir els èxits van venir sobretot de la natació i els piragüisme.
  • Ja està en marxa una nova edició de la 080 Barcelona Fashion. Fins dijous un total de 27 mostraran les seves propostes per l'estiu vinent.
  • Tanca avui temporada el Palau de la Música amb un concert de l'aclamada pianista georgiana Khatia Buniatishvili, molt estimada pel públic del Palau, on ha actuat diverses vegades amb un gran èxit

El rey Felipe VI declaró este viernes inaugurados los Juegos Mediterráneos en Tarragona. Felipe VI estuvo acompañado por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, y el presidente de la Generalitat, Quim Torra. Mientras sonó el himno nacional se escucharon aplausos y algunos pitos. Al comienzo de la ceremonia de inauguración se oyeron gritos de "¡viva el rey!" y pitos a Quim Torra cuando el alcalde de Tarragona, Josep F. Ballesteros, lo citó en su discurso.