Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La consejera de Presidencia, Elsa Artadi, del Govern catalán ha denunciado este sábado que el público que asistió este viernes a la ceremonia inaugural de los Juegos Mediterráneos que abucheó al presidente catalán Quim Torra, estaba "sorprendentemente seleccionado". "Nos sorprendió que hubiese tan poca gente, porque desde la secretaría de Deportes de la Generalitat se habían pedido invitaciones para compromisos, tanto para nosotros como para la Diputación de Tarragona, y se nos dijo que no había", ha indicado Artadi en una entrevista concedida a Rac-1.
El alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), que también es presidente del Comité Organizador de los Juegos Mediterráneos, ha negado la versión de Artadi. "Era materialmente imposible seleccionar al público. La venta de entradas la depositamos bajo contrato a la empresa Ticketmaster, y solo se podían comprar de seis en seis. No lo habríamos hecho nunca", ha afirmado. Además, Ballesteros ha asegurado que no le gusta nada que se pite "a una autoridad por lo que es, por lo que representa".

  • Quim Torra ha resolt la incògnita i ha anunciat que aquest vespre anirà a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona.... Però ha afegit un seguit de determinacions en un intent de marcar les relacions amb la Corona. Diu que no participarà en la fotografia institucional, que a partir d'ara cap membre del govern anirà als actes de la Casa Reial i que lliurarà al monarca informes sobre els fets de l'u d'octubre.....Marxem al Nou Estadi de Tarragona, que acollirà la cerimònia, des d'on ens amplia la informació la BEGOÑA FUENTES.
  • Sobre la decisió de Torra de trencar relacions amb la Casa Reial, el Govern diu que qui en surt perjudicat és la Generaliat i no pas el Monarca./ Els partits no independentistes critiquen l'actitud de Torra i l'acusen d'utilitzar políticament un esdeveniment, diuen, positiu per a tots els catalans.
  • Al marge de la baralla política, el cert és que falten escassament cinc hores per a la inauguració dels Jocs Mediterranis. L'organització ha patit molts alts i baixos, des de l'ajornament fins a diverses crisis institucionals que n'han qüestionat el finançament. Malgrat tot, tothom coincideix que els Jocs tindran un impacte molt positiu.
  • Les mostres d'indignació contra la decisió de deixar en llibertat provisional els membres de la Manada es multipliquen als carrers de tot l'estat. Aquest matí, per exemple, les protestes s'han repetit a Barcelona....Una indignació social que ja es va produir quan se'ls va condemnar per abús sexuals malgrat que els fets apuntaven a violació......
  • I el moment més esperat per a tots els alumnes ha arribat avui el final del curs escolar.....Avui, a les aules, ha estat dia de comiats.. viscuts de forma festiva. Per aquests alumnes de sisè de primària avui no només s'acaba el curs: s'acaba una etapa, la de primària. Cap de setmana, doncs de festa i celebració que coincideix amb la revetlla de Sant Joan i l'arribada de l'estiu.
  • Últims assaigos de la cerimònia d'inauguració oficial dels Jocs Mediterrani al camp del Nàstic de Tarragona, una festa que podreu seguir en directe per Teledeporte a les nou de la nit./ En total 3.622 esportistes, 84 d'ells catalans, cinc dels quals de la demarcació de Tarragona, competiran en 33 discilplines./ La derrota d'Argentina davant Croàcia per un clar 0 a 3 deixa Messi i els seus companys amb peu i mig fora de la competició./ Recordeu que Ràdio Televisió Espanyola fa una gran cobertura dels Jocs Mediterranis.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, asistiriá este viernes a la ceremonia de inauguración de los Juegos Mediterráneos en Tarragona, a la que también acudirán el rey y el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, pero ha anunciado que rompe toda relación con Felipe VI y no se hará "una foto con los que avalan la persecución de ideas". En una declaración institucional este viernes al mediodía desde el salón Torres García del Palau de la Generalitat, Torras, que ha mantenido la incógnita sobre su asistencia hasta el final, ha explicado que acudirá a la ceremonia porque los Juegos se celebran en Cataluña, y no va a quedarse al margen de actos que se celebren en su "casa" y porque los "ha pagado en gran parte la Generalitat". Además, ha asegurado que la presencia de Felipe VI "no condicionará" al Govern y que "en Cataluña mandan los catalanes".

Aquesta setmana 'El Debat de La 1', dirigit i presentat per Quim Barnola compta amb Lorena Roldán i repassa l'actualitat de la setmana.

Quim Barnola entrevista Lorena Roldán, diputada al Parlament i senadora de Ciutadans, per parlar de l'actualitat política.

Els encarregats de repassar l'entrevista i l'actualitat política de la setmana seran els analistes Carles Fernández, Rafa López, Ástrid Barrio, Martí Saballs, Marina Llansana i Xavier Fina.

El programa comença amb una tria de les grans superproduccions americanes que aquest estiu ompliran les cartelleres de cinema familiar d'aventures i animació.

Continuem amb l'entrevista de la setmana, aquest cop a Amaia Montero, qui l'1 de juny va publicar el seu quart treball en solitari, l'àlbum 'Nacidos para creer', que de ben segur serà un dels grans èxits de l'estiu. Conversarem amb ella de la presència de París, tant a la portada del disc com al videoclip d'un dels temes.

Parlem de fotografia. En Jordi Vila i Guillamet ens apropa al Palau Robert, on podem veure una exposició retrospectiva d'Antoni Bernard amb el títol 'Nord/Sud/Est/Oest'. Parlarem amb ell i també amb el comissari, Toni Llena, sobre el recorregut expositiu i les fotografies més paradigmàtiques d'Antoni Bernard.

Acabem amb aires nostàlgics recordant que se celebra el 40 aniversari de l'estrena de 'Grease', un musical les cançons del qual van marcar tota una generació.

La Manada sortirà en llibertat. L'audiència de Navarra els deixa sortir de la presó si paguen una fiança de 6.000 mil euros per cap. La decisió s'ha pres sense unanimitat. Un dels 3 magistrats del Tribunal ha emés un vot particular en contra. Els 5 membres de la Manada van ser condemnats fa un parell de mesos a 9 anys de presó per haver abusat sexualment d'una jove durant els Sant fermins de 2016.

La decisió de deixar-los en llibertat no és ferma, es pot recòrrer, i fins demà no coneixarem els arguments del Tribunal . Però a aquesta hora ja s'ha desfermat l'alarma social ....i hi ha protestes al carrer....a Barcelona torna a ressonar el crit, jo si que et crec, la manada som totes.

El cas de la Manada ha provocat sempre indignació social... Fa un parell de mesos, quan van condemnar als seus integrants per abusos sexuals i NO per violació, tot i que la sentència descrivia una relat clar d'intimidació, ja hi va haver una onada de protestes i es va obrir el debat sobre si calia canviar el codi penal o introduir la visió de genere en la judicatura. Un debat que avui torna a estar viu i se n'hi suma un altre...com és possible que 5 homes que no nomès NO es penedeixen del delicte que han comés sinó que en presumeixen, poden quedar en llibertat? Com és possible que no s'aprecii risc de reiteració delictiva?

La decisió de l'audiencia de Navarra torna a mostrar la cara més masclista i caduca de la judicatura...però a diferència de fa 2 mesos, qui haurà d'entomar aquest problema és un executiu que fa bandera del feminisme, veurem si és conseqüent.... ho analitzarem tot plegat des de la nostra taula de debat amb Sara Gonzàlez, Andreu Mayayo i Àlex Tercero. Benvinguts a vespre 24. I abordarem la polèmica sobre si el president Torra ha d'assitir demà a la inauguració dels Jocs Mediterranis amb el Rei

  • Seguim pendents de saber si Quim Torra assistirà demà a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, on hauria de coincidir amb el rei i el president del govern. Avui la Generalitat ha titllat d'error que Moncloa hagi descartat una trobada entre Torra i Felip sisè.
  • L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós , de la CUP, ha estat condemnada per desobediència a 6 mesos d'inhabilitació i multa de 540 euros, tal com demanava la fiscalia. Venturós no va despenjar l'estelada del balcó de l'ajuntament, durant els comicis del 27S i el 20D de 2015, malgrat els requeriments de la junta electoral. La sentència no és ferma i la seva defensa ja ha anunciat recurs. Mentrestant, no pot ser inhabilitada.
  • I a l'Ajuntament de Badalona ja no hi ha la pancarta a favor de l'alliberament dels polítics empresonats que fins ahir encara s'hi podia veure. És el primer gest del nou alcalde, el socialista Álex Pastor
  • L'Audiència Nacional ha desestimat la querella presentada contra els exministres i empresaris que van impulsar el Castor, el magatzem marítim de gas.
  • El seguiment de l'embaràs inclourà una analítica de sang de la mare que permet detectar algunes malalties cromosòmiques del fetus com la síndrome de Down. Aquesta és només una de les novetats en el seguiment de l'embaràs que s'han presentat avui.
  • Aquest any la revetlla de Sant Joan cau en dissabte i fa preveure més moviments a les carreteres que altres anys... És la preocupació afegida d'Interior, que, tot i que el risc d'incendi està més baix, demana mantenir la màxima precaució amb fogueres i petards./ Com aquests banyistes, l'arribada de l'estiu (fa unes 4 hores) amb bon temps és molt ben rebuda després d'una primavera tan plujosa.
  • Al mundial Espanya ho té tot a favor per superar la fase de grups després de guanyar amb patiments a l'Iran. Avui un dels plats forts serà l'Argentina- Croàcia, un partit que enfronarà a Leo Messi amb Ivan Rakitic. Per la seva banda, Gerard Piqué ha dit que no tindrà cap problema en parlar amb la directiva del Barça per la seva implicació en el cas Griezmann.
  • Són les pintures murals totalment restaurades del Monestir de Pedralbes, que a partir de demà reobren al públic.
  • I coincidint amb el solstici d'estiu avui se celebra el Dia Europeu de la Música... jornada plena de propostes musicals de tota mena.... des de les celebracions que fan a les escoles fins a concerts organitzats per institucions... com l'OBC amb bandes sonores de Disney, òpera al Palau Güell o corals asiàtiques a La Model. També La 2 de TVE s'hi suma emetent concerts del recent Primavera Sound.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha pedido este miércoles al rey una reunión este viernes, aprovechando la visita del monarca a Tarragona para la inauguración de los Juegos Mediterráneos, para exponerle la situación que se vive en Cataluña y para explicarle "cómo se siente una gran parte del pueblo" catalán. Así lo plantea Torra en la posdata de una carta enviada al monarca, firmada conjuntamente con los expresidentes de la Generalitat Carles Puigdemont y Artur Mas.

Quim Torra insta per carta al rei Felip a que encapçali una nova etapa de diàleg i respecte institucional que acabi donant, diu, la paraula als ciutadans de Catalunya. BETA I li demana una reunió aprofitant la visita del monarca divendres als jocs del Mediterrani. La missiva està signada pel President Torra i pels expresidents Puigdemont i Mas, reclamen al rei que doni explicacions del seu discurs del 3 d'octubre...El Govern català llença un brindis al sol sense aclarir encara si Torra anirà divendres a Tarragona on coincidiria amb Felip VI..La casa real ja ha respost dient que reeenvia la carta al Govern. I moncloa descarta la reunió entre el Rei i Torra. El president català avançava el contingut de la carta en la seva estrena a la sessió de control al Parlament...

Des d'aquesta tarda el socialista Àlex Pastor és el nou batlle despres de tirar endavant la moció de censura contra l'alcaldessa fins ara Dolors Sabater, de Guanyem Badalona. El nou alcalde ha tingut el suport del PSC, de Ciutadans i del PP de Garcia Albiol. Pastor, que governarà amb nomès 3 regidors, ha justificat la moció per la deriva independentista de la ja exalcadessa.... mentre que Sabater ha criticat que els socialistes arribin a l'alcaldia amb els vots del PP, desprès d'haver-los desallotjat de Moncloa

A Girona, al Celler de Can Roca estan d'enhorabona... El restaurant torna a ocupar el segon lloc en la prestigiosa llista dels 50 millors de tot el món. Després de rebre el guardó anit a Bilbao, els germans Roca han tornat avui a la feina on han estat rebuts pels pares i l'equip del restaurant. El reconeixement que serveix per sobreposar-se a les crítiques rebudes els últims per deixar que el seu centre de convencions de Vilablareix aculli l'entrega dels Premis Princesa de Girona amb la presència del Rei. Els germans Roca volen desmarcar-se de la política.

  • El socialista Àlex Pastor ja és el nou alcalde Badalona... després d'haver tirat endavant la moció de cendura que va presentar contra Dolors Sabater. Malgrat la incertesa de les últimes hores, amb recès del pe inclòs, el PP de García Alabiol ha confirmat el suport dels seus 10 regidors, necessari per fer fóra la fins ara alcaldessa de Guanyem Badalona En Comú. Anem a Badelona, Núria Roca.....
  • Al Parlament, primera sessió de control del president Quim Torra 9 mesos després de l'última tanda de preguntes dels grups..Torra segueix sense aclarir si divendres estarà a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona on ha de coincidir amb el rei Felip i amb Pedro Sánchez. Però la noticia del matí ha estat la carta que ha enviat al rei, conjuntament amb els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas. Tots tres demanen al monarca obrir una etapa de diàleg i respecte institucional que acabi donant, diuen, la paraula als ciutadans de Catalunya. Torra, a més, li demana una reunió, divendres, per exposar-li la situació.
  • En el cas del crim de Susqueda avui declara davant el jutge un dels testimonis principals, la dona de Jordi Magentí, presumpte autor material de les morts..
  • Al Celler de Can Roca estan d'enhorabona... El restaurant de Girona torna a ocupar el segon lloc en la prestigiosa llista dels 50 millors de tot el món. Els germans Roca van rebre el guardó, anit, a Bilbao.
  • En marxa la segona jornada de la fase de grups del Mundial de futbol. A Kazan, Espanya està obligada a sumar els tres punts avui davant un sosprenent Iran per encarrilar el passi als vuitens de final./ Luis Suárez podria ser el primer blaugrana classificat pels vuitens de final , mentre que Messi té demà un partit complicat contra la Croàcia de Rakitic. Mentrestant Abidal ja treballa per reforçar la plantilla.
  • L'oferta musical d'aquest dimecres és variada i ve carregada de grans noms. ELVIS COSTELLO és la primera opció i fa parada als Jardins de Pedralbes./ En una altra lliga juga BRUNO MARS, que aquesta nit omplirà l'Estadi OLímpic Lluís Companys en un dels concerts més esperats de l'any.

El candidato socialista a la alcaldía de Badalona (Barcelona), Àlex Pastor, ha desbancado a la alcaldesa Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) al frente del gobierno municipal con los catorce votos de PSC, PP y Cs. A pesar de la incertidumbre que ha mostrado el concejal del PP y líder del partido en Cataluña, Xavier García Albiol, minutos antes de la votación, finalmente los populares han mantenido su apoyo a la moción de censura presentada por los socialistas y, junto a Cs, han puesto fin a la alcaldía de Sabater.