Anterior Los pequeños Talibés Siguiente La corta vida de 'La casa de Doña Pura' en 'Cuéntame cómo pasó' Arriba Ir arriba
Cinc dies a... Circuit de Barcelona, Catalunya, a Montmeló

Cinc dies a... Circuit de Barcelona, Catalunya, a Montmeló

  • Una cinquantena de persones porten el dia a dia del Circuit, a banda del personal voluntari que hi col.labora en les curses importants.

|

Al Circuit de Barcelona, Catalunya, a Montmeló s’hi fan moltes més coses que no pas les curses de Fórmula 1 i motos GP. A Cinc dies a hem pogut comprovar que el circuit acull curses de cotxes històrics, que comprenen els cotxes de fómula 1 de fa 20 anys o més, i a cotxes que corrien rallys fa els mateixos anys , es el que es coneix com “Espíritu de Montjuic”. Tambè hi fan tota menos de proves o “testos” empreses de cotxes i motos, son els racing test. Veurem també que el circuit acull una escola de conducció segura del RACC i fins i tot els afeccionats al ciclisme poden practicar al circuit dues tardes a la semana. També veurem que es possible conduir un Ferrari o un Lamborgini per la pista de Montmeló , un circuit que cada vegada está més integrat al territòri que l’envolta.

Una cinquantena de persones porten el dia a dia del Circuit, a banda del personal voluntari que hi col.labora en les curses importants. Són els comissàris que se situen al llarg i pels dos costats de la pista. Són els que estan en contacte amb la torre de control i els primers en socorrer als que puguin tenir una avaria o alguna cosa pitjor. De comissaris n’hi ha de voluntaris, que són els que actuen en les grans curses i de contractats que són els que actuen en els casos que es lloga el circuit per una activitat de caire més comercial. Hi ha també un important centre mèdic per a fer les primeres atencions als possibles accidentats. De metges també n’hi ha al llarg de tota la pista per poder atendre in situ i estabilitzar en el cas d’un accident.

Cinc dies a... Circuit de Barcelona Catalunya
Un programa de Juan Fermín Gómez i Montse Melià
Emissió: 18 de juny de 2017, per La2 de TVE, a les 12’20 hores.