Enlaces accesibilidad

Estudiants i emprenedors: el projecte "Desafío Emprende"

  • Veurem la final de la primera edició del Premis Desafío Emprende, al CaixaForum de Barcelona.
  • Reportatge sobre Peplemon, una petita empresa mallorquina que fa begudes refrescants amb la col·laboració d’entitats de caràcter social i altres petites empreses del territori.

Per
Tinc una idea - 2/11/2014

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al pròxim programa veurem la final de la primera edició del Premis Desafío Emprende, al CaixaForum de Barcelona. En aquesta iniciativa s’han presentat projectes desenvolupats a escoles de secundaria, batxillerat i Cicles Formatius de tot l’Estat. Aquest estiu els guanyadors han visitat el Silicon Valley a San Francisco, on han pogut visitar grans empreses tecnològiques i treballar els seus respectius projectes. També emetem un reportatge sobre Peplemon, una petita empresa mallorquina que fa begudes refrescants amb la col·laboració d’entitats de caràcter social i altres petites empreses del territori. Fa poc han vingut a Barcelona a anunciar que volen aplicar el model de treball de Mallorca a Catalunya.

Estudiants i emprenedors: el projecte “Desafío Emprende”

Durant el mes de setembre s’han presentat al CaixaForum de Barcelona els Premis Desafío Emprende. En aquesta iniciativa s’han presentat projectes d’estudiants i professors d’escoles de secundaria, batxillerat i Cicles Formatius de tot l’Estat.

En aquesta iniciativa s’han presentat projectes desenvolupats a escoles de secundaria, batxillerat i Cicles Formatius de tot l’Estat

Els guanyadors han visitat el Silicon Valley a San Francisco, on han pogut treballar els seus respectius projectes. Durant aquest viatge de deu dies van tenir l’oportunitat de conèixer algunes de les empreses tecnològiques més innovadores del món, com Google, Dropbox o HP. És un projecte pioner de l’Obra Social de La Caixa del que fins ara s’han beneficiat 10.500 alumnes entre 14 i 17 anys.

Margarita Dunjó, del Col·legi Badalonès, de Badalona ens explica: “A la cultura nord-americana no hi ha tants continguts, és més el fer-ho. Es treballa molt la creativitat, les idees dels nois i noies, sobretot la creativitat. Hi ha una frase que diu que si tu ho fas, ho aprendràs”

Peplemon, el futur es local

Peplemon és una petita empresa mallorquina de begudes refrescants fetes amb llimones que ningú no aprofitava i que busca la complicitat d’entitats de caràcter social i d’altres petites empreses del territori.

En aquest món global, el futur també és local

Els tres fundadors de Peplemon van estar a Barcelona fa uns dies per explicar el seu projecte i fer pública la seva intenció d’aplicar el seu model de treball a Barcelona i Catalunya. De la mateixa manera que a Mallorca compten amb l’ajuda de Amadip-Esment, fundació dedicada a la inserció laboral, a Catalunya esperen trobar una associació sense ànim de lucre i altres petites empreses que els ajudin a tirar endavant el projecte. Els fundadors tenen un lema molt explícit: “En aquest món global, el futur també és local”.

I els nostres consells o TUI:

No es tracta que tinguem força, sinó que siguem flexibles

Raimon Samsó, del llibre Supercoaching para cambiar de vida

El futur de les nostres empreses depèn de la confiança dipositada en la gent

Ramón Ollé, del llibre Ángeles en el trabajo