Enlaces accesibilidad
54 edició dels premis Sant Jordi de cinematografia atorgats per RNE

"Tres dies amb la família" rep el premi Rosa de Sant Jordi a una pel·lícula estrangera

Per

El premi al millor film espanyol per votació dels oients ha estat per a "Tres dies amb la família".

Tres dies amb la família, escrita i dirigida per Mar Coll, és la història de Léa (Nausicaa Bonnín), una jove catalana que viu a l'estranger, que ha de viatjar a corre-cuita a Girona per la mort del seu avi patern. Allà es troba amb tota la seva família, a la qual no veu des que se'n va anar. La mort de l'avi és la circumstància perfecta per forçar la convivència, certament tensa, entre els descendents de la família Vich i Carbó. Durant els tres dies de vetlla i funeral sortirà a relluir el joc d'aparences d'aquesta família conservadora i burgesa, plena de problemes implícits però que mai surten a la llum. Léa se sentirà incòmoda dins d'aquesta situació repleta de falsedats i contradiccions.

Mar Coll (Barcelona, 1981) és la directora i guionista de la pel'lícula. Graduada a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya en l'especialitat de direcció, el seu projecte de final de carrera, el curtmetratge La última Polaroid, ja va comptar amb una gran acollida en diversos festivals espanyols i internacionals.

Tres dies amb la família és el seu primer llargmetratge, i compta amb un equip format íntegrament per graduats de l'ESCAC. Es tracta del tercer èxit del projecte Òpera Prima, projecte estratègic d'Escándalo Films i l'ESCAC. Òpera Prima pretén donar sortida laboral als joves graduats i els ofereix l'oportunitat de treballar amb grans professionals ja consolidats. Tres dies amb la família ha aconseguit el premi a la millor direcció novell als Goya i el premi a la millor direcció també al Festival de Màlaga i als premis Gaudí. A més, Nausicaa Bonnín va endur-se el premi a la millor actriu tant del Festival de Màlaga com dels premis Gaudí, i va optar també al Goya a la millor actriu revelació. Els espectadors, amb aquesta Rosa de Sant Jordi, han volgut valorar aquesta magnífica fotografia d'una família burgesa catalana.

Tres dies amb la família, escrita y dirigida por Mar Coll, es la historia de Léa (Nausicaa Bonnín), una joven catalana que vive en el extranjero y que tiene que viajar de repente a Girona por la muerte de su abuelo paterno. Allí se encuentra con toda su familia, a la que no ve desde que se fue. La muerte del abuelo es la circunstancia perfecta para forzar la convivencia, ciertamente tensa, entre los descendientes de la familia Vich i Carbó. Durante los tres días de velatorio y funeral surgirá un juego de apariencias de esta familia conservadora y burguesa, llena de problemas implícitos pero que nunca salen a la luz. Léa se sentirá incómoda en esta situación repleta de falsedades y  contradicciones. Mar Coll (Barcelona, 1981) es la directora y guionista de la película. Graduada en la Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya en la especialidad de dirección, su proyecto de final de carrera, el cortometraje La última Polaroid, ya contó con una gran acogida en diversos festivales españoles e internacionales. Tres dies amb la família es su primer largometraje, y cuenta con un equipo formado íntegramente por graduados de la ESCAC. Se trata del tercer éxito del proyecto Ópera Prima, proyecto estratégico de Escándalo Films y la ESCAC. Ópera Prima pretende dar salida laboral a los jóvenes recién graduados y les ofrece la oportunidad de trabajar con grandes profesionales ya consolidados. Tres dies amb la família ha conseguido el premio a la mejor dirección novel en los Goya y el premio a la mejor dirección también en el  Festival de Málaga y en los premios Gaudí. Además, Nausicaa Bonnín se llevó el premio a la mejor actriz, tanto en el Festival de Málaga como en los premios Gaudí, y optó también al Goya a la mejor actriz revelación. Los espectadores, con esta Rosa de Sant Jordi, han querido valorar esta magnífica fotografía de una familia burguesa catalana.