Enlaces accesibilidad
54 edició dels premis Sant Jordi de cinematografia atorgats per RNE

Charlotte Gainsbourg, premi a la millor actriu en pel·lícula estrangera per "Anticrtisto"

Per

L'actriu Charlotte Gainsbourg ha estat considerada la millor actru en pel·lícula estranger a pel jurat dels Premis Sant Jordi de cinematografia, per la seva participació al film "Anticristo".

Charlotte Gainsbourg (Londres, 1971), actriu i cantant de renom, és filla de Serge Gainsbourg i Jane Birkin. Amb només tretze anys, introduïda al cinema francès de la mà de la seva mare, va fer la seva primera aparició a la pel.lícula Paroles et musique (1984) d'Elie Chouraqui. Només un any després, va aconseguir el primer reconeixement, quan l'Acadèmia del Cinema Francès va atorgar-li el Cèsar a la millor actriu revelació per L'effronteé (1985), de Claude Miller. 

Charlotte Gainsbourg ha treballat amb directors de la talla de Claude Berri, Agnès Varda, Patrice Leconte, James Ivory o Patrice Chéreau. Destaquen, entre d'altres, les interpretacions a les pel·lícules La petite voleuse (1988), de Claude Miller, Jane Eyre (1994), de Franco Zefirelli, Love, etc. (1996), de Marion Vermoux, La bûche (1999), de Danièle Thompson -Cèsar a la millor actriu secundària-, Mi mujer es una actriz (2001), dirigida per la seva parella i també actor Yvan Attal, 21 gramos (2004), d'Alejandro González Iñárritu, Lemming (2005), de Dominik Moll, La ciencia de los sueños (2006), de Michel Gondry, Nuovomondo (2006), d'Emanuele Crialese, i I'm not there (2007), de Todd Haynes. 

És per Antichrist (2009), de Lars von Trier, quan més elogis assoleix per part de la crítica, aconseguint el guardó a millor actriu del Festival de Canes. La seva impecable actuació, juntament amb Willem Dafoe, remou els espectadors i aconsegueix penetrar fins a l'últim racó del personatge.

 

Charlotte Gainsbourg (Londres, 1971), actriz y cantante de renombre, es hija de Serge Gainsbourg y Jane Birkin. Con sólo trece años, introducida en el cine francés de la mano de su madre, hizo su primera aparición en la película Paroles et musique (1984), de Elie Chouraqui. Un año después, consigue el primer reconocimiento, cuando la Academia del Cine Francés le otorga el César a la mejor actriz revelación por Leffronteé (1985), de Claude Miller. Charlotte Gainsbourg ha trabajado con directores de la talla de Claude Berri, Agnès Varda, Patrice Leconte, James Ivory o Patrice Chéreau. Destacan, entre otras, las interpretaciones en las películas La petite voleuse (1988), de Claude Miller, Jane Eyre (1994), de Franco Zefirelli, Love, etc. (1996), de Marion Vermoux, La bûche (1999), de Danièle Thompson -César a la mejor actriz secundaria-, Mi mujer es una actriz (2001), dirigida por su pareja y también actor Yvan Attal, 21 gramos (2004), de Alejandro González Iñárritu, Lemming (2005), de Dominik Moll, La ciencia de los sueños (2006), de Michel Gondry,  Nuovomondo (2006), de Emanuele Crialese, i I'm not there (2007), de Todd Haynes. Es con Anticristo (2009), de Lars von Trier, cuando más elogios consigue de la crítica, consiguiendo el galardón a la mejor actriz del Festival de Cannes. Su impecable actuación, junto a Willem Dafoe, remueve al espectador y consigue penetrar hasta el último rincón del personaje.