Enlaces accesibilidad
54 edició dels premis Sant Jordi de cine atorgats per RNE

Celda 211, premi Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola

Per

El premi a la millor pel·lícula espanyola ha recaigut al film de Daniel Monzón, "Celda 211", protagonitzada per Lluis Tosar i Alberto Ammann, que narra el desenvolupament d'un motí a una presó. 

 

Celda 211 és la quarta pel·lícula dirigida per Daniel Monzón, basada en una novel·la de Francisco Pérez Gandul. Es tracta d'una història, amb una bona dosi de tragèdia, que explica com Juan, un jove que inicia el seu primer dia de feina com a funcionari d'una presó, es veu atrapat en un motí del sector més perillós de presos, els FIES. Amb aquesta difícil situació, es farà passar per un pres més per intentar acabar amb la revolta i, alhora, salvar la seva vida.

Celda 211 és el primer thriller presidiari de la història del cinema espanyol, i el jurat ha valorat el sòlid guió -escrit conjuntament amb Jorge Guerricaechevarría-, el gran treball dels actors a l'hora de posar-lo en escena, i un treball de càmera vibrant, que redueix el cercle de localitzacions i tanca l'espectador en una presó per viure el motí en primera persona, tot creant una sensació de tensió i claustrofòbia que acaba d'arrodonir aquesta fantàstica pel·lícula, amb molt bona recaptació des de l'estrena. 

Vuit van ser els Premis Goya atorgats en l'edició d'enguany a Celda 211: a la millor pel·lícula, al millor guió adaptat, a la direcció, al millor actor protagonista (Luis Tosar), a la millor actriu de repartiment (Marta Etura), al millor actor revelació (Alberto Ammann) i al millor so i muntatge. 

 

 

Celda 211 es la cuarta película dirigida por Daniel Monzón, basada en una novela de Francisco Pérez Gandul. Es una historia, con una buena dosis de tragedia, que explica cómo Juan, un joven en su primer día de trabajo como funcionario de una prisión, se ve atrapado en un motín del sector más peligroso de presos, el FIES. En esta difícil situación, se hará pasar por un preso más para intentar acabar con la revuelta y, al mismo tiempo, salvar la vida.

Celda 211 es el primer thriller presidiario de la historia del cine español, y el jurado ha valorado el sólido guión -escrito conjuntamente con Jorge Guerricaechevarría-, el gran trabajo de los actores al ponerlo en escena, y una realización de cámara vibrante, que reduce el círculo de localizaciones y encierra al espectador en una prisión viviendo el motín en primera persona, creando de esta manera una sensación de tensión y claustrofobia que acaba de redondear esta fantástica película, con muy buena recaudación desde su estreno. 

Ocho fueron los Premios Goya otorgados en la edición de este año a Celda 211: a la mejor película, al mejor guión adaptado, a la dirección, al mejor actor protagonista (Luis Tosar), a la mejor actriz de reparto (Marta Etura), al mejor actor revelación (Alberto Ammann) y al mejor sonido y montaje.