Enlaces accesibilidad
Dimarts 3 de desembre a les 18:05h i divendres 6 a les 14:45h a La 2

'Cinc dies a...' al Museu Nacional d'Art de Catalunya

  • El programa s'endinsa en el museu per mostrar tot el que es fa que no és tan conegut ni es pot veure habitualment
  • 'Cinc dies a...' coneix els fons de la seva biblioteca, les reserves on es conserven les obres i com es munta una exposició

Per
Imatge del magatzem del Museu Nacional d'Art de Catalunya
Magatzem del Museu Nacional d'Art de Catalunya a 'Cinc dies a...'

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

Aquest dimarts, el programa 'Cinc dies a...' coneix el dia a dia del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Aquest museu és el que està situat al Parc de Montjuïc, a Barcelona. Són conegudes les seves col·leccions d'art romànic i gòtic, considerades una de les millors del món. També són molt famoses les obres modernistes de pintura i escultura, així com les nombroses exposicions temporals.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya es va construir per a l'Exposició Internacional de l'any 1929. Tot i això, fins a 1934 no va obrir les seves portes com Museu d'Art de Catalunya, reunint la col·lecció medieval. Més tard, en 1995, es van inaugurar les sales noves d'art romànic i de manera successiva es va anar ampliant la presentació pública dels fons.

Imatge d'un treballador del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Operador del Museu Nacional d'Art de Catalunya a 'Cinc dies a...' RTVE

El programa 'Cinc dies a...' vol mostrar tot el que s'hi fa cada dia en aquesta institució i que no és tant conegut ni es pot veure habitualment. Per això hem vist com es restaura una obra medieval, hem conegut els fons de la seva biblioteca, considerada una de les millors de tot l'Estat especialitzada en art, hem visitat les reserves on es conserven les obres que no s'exposen permanentment i els seus responsables ens han explicat com es tracten i el seu valor històric i artístic. A més, hem vist com es dissenya i es munta una exposició, i també com es desmunta. I com es fa un préstec d'una obra de Dalí a un museu internacional de Brussel·les.

RTVE

anterior siguiente