Enlaces accesibilidad
Dijous 19 de setembre a les 18:10h a La 2

TVE Catalunya emet un programa especial de 'Cinc dies a...' amb motiu del 150 aniversari del Port de Barcelona

  • El programa ressegueix la complexa activitat del port i coneix els professionals que hi treballen

Per
Port de Barcelona
Port de Barcelona

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

www.rtve.es/cincdiesa 

@CincDies

Aquest dijous, TVE Catalunya emet un programa especial de 55 minuts amb motiu del 150 aniversari del Port de Barcelona. El programa 'Cinc dies a...’ recorre el port marítim per conèixer tota la seva activitat i les persones que hi treballen. Des del seu naixement, ara fa 150 anys, el port no ha parat de créixer i les més de 1.000 hectàrees se segueixen ampliant amb obres constants per terra i per mar. 

En aquest programa especial descobrim com es realitzen aquests treballs per guanyar terreny per mar, concretament pel que fa a les obres d’ampliació de la Terminal de Creuers. També coneixem l’activitat diària a les diverses terminals, com la d’automòbils, que mou un milió de cotxes cada any, o la de cacau i cafè.

I més enllà del tràfic de mercaderies, el port de Barcelona és, també, un port de pescadors, de passatgers, de creuers, de iots de luxe, d’activitat turística i esportiva. És una gran comunitat portuària on treballa molta gent. Ens apropem a la feina dels submarinistes que reparen els vaixells, pugem a un remolcador, us mostrem el treball de les grues de més de 50 metres d’alçada de la terminal Best i descobrim com treballen els agents de duanes, els estibadors o la policia portuària.

El Port de Barcelona és tot un món que té unes xifres d’activitat sorprenents. Hi passen, per exemple, el 70 per cent de les exportacions de Catalunya. I més enllà de les grans xifres, el dia a dia del port és frenètic. Hi ha feines poc conegudes, però imprescindibles per tal que aquest gran engranatge marítim no s’encalli.

RTVE

anterior siguiente