Enlaces accesibilidad
Dimarts 10 de setembre a les 18:40h i divendres 13 a les 11:45h, a La 2

Ramon Agenjo, a 'Noms propis'

  • El programa estrena nova temporada entrevistant l'economista i director de la Fundació Damm i president del Club de Futbol Damm
  • "No sóc un gran aficionat al futbol però el que vull és que els nens i les nenes siguin feliços. El nostre objectiu és formar en valors"

Per
Ramon Agenjo amb Anna Cler a 'Noms propis'
Ramon Agenjo amb Anna Cler a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero. 

www.rtve.es/nomspropis

Ramon Agenjo visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parla de la seva manera d'entendre la seva empresa, una de les més importants en l'àmbit de la cervesa. Agenjo és fill de la neta del fundador de Damm: "El meu besavi venia de l'Alsàcia. Va començar amb una petita fàbrica de cervesa i després es va aliar amb els seus competidors. Jo he seguit aquest esperit, quan encara no podia beure, vaig anar a Alemanya a aprendre molt del món de la cervesa".

Ramon Agenjo va néixer a Barcelona fa 62 anys. Apassionat de tot el que envolta el món de la cervesa creu que "és una beguda simpàtica perquè és una beguda que té poc alcohol, que es pot maridar molt bé amb uns menjars molt determinats i que prens amb els amics. És, sincerament, molt agradable de beure. A més, és una beguda molt saludable, són cereals, és pa líquid. La cervesa no és més que aigua amb diferents cereals, els sucres dels cereals queden dissolts a l'aigua i tens un most. I si aquest most el fermentes, per mitjà dels llevats, aquests sucres es transformen en alcohol. A la nostra empresa tenim un centenar de mestres cervesers, i gairebé tots són químics, biòlegs o enginyers agrònoms. Una vegada acabada la carrera fan un màster en cerveseria i, per tant, són universitaris que es perfeccionen. Un mestre cerveser triga sis o set anys en formar-se. Per cert, el mestre cerveser número u i dos de la nostra companyia són dones".

Agenjo també és president del Club de Futbol Damm i del Club de Padel Damm. Durant l'entrevista explica que malgrat no ser un gran aficionat ni entès del futbol, "jo el que vull és que els nens i les nenes siguin feliços. En els dos casos, el nostre objectiu és formar. Els agafem als vuit anys i els formem en valors. El club de futbol és l'únic que és propietat d'una companyia que té 220 nois i noies jugant i funcionant com una escola d'alta competició i gratuïta. És l'únic cas a Espanya".

RTVE

anterior siguiente