Enlaces accesibilidad
Dimarts 12 de juny a partir de les 7h a Ràdio 4

'El matí a Ràdio 4' emet un programa especial dedicat als Jocs Mediterranis, dimarts des de Tarragona

  • Ramón Castelló entrevistarà l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

Per
ramon-castell-2
ramon-castell-2

'El matí a Ràdio 4' és un programa dirigit i presentat per Ramon Castelló, que analitza l'actualitat diària. Es pot escoltar de dilluns a divendres des de les 07:00h fins a les 12:00h a Ràdio 4.

www.rtve.es/radio4

Dimarts 'El matí a Ràdio 4', dirigit i presentat per Ramon Castelló, farà un programa especial sobre els Jocs Mediterranis 2018 des de la pista d'atletisme de l'Anella Mediterrània.

A les 8.30h Ramón Castelló entrevistarà Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, per parlar dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Una fita esportiva que se celebrarà del 22 de juny a l'1 de juliol. Formaran part 33 disciplines esportives, participaran 4.000 esportistes de 26 nacionalitats, 1.000 jutges i representants internacionals, 3.500 voluntaris i més de 150.000 espectadors.

La primera de les taules rodones del programa anirà dedicada a parlar de l'impacte econòmic dels Jocs Mediterranis, amb Xavier Jornet, president de l'Associació Hostaleria de Tarragona; Antoni Belmonte, president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, i Joan Anton, president de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre.

Ramon Castelló també parlarà amb Javier Villamayor, conseller Comissionat dels Jocs Mediterranis i regidor de l'Ajuntament de Tarragona, sobre la infraestructura que envolta aquests jocs.

Al programa també participaran alguns dels esportistes i periodistes que seran en aquests Jocs. Comptarem al set del programa amb Dolça Ollé, triatleta; Francesc Joan, cap d'esports Diari de Tarragona; Tere Ortega, periodista d'esports de Tarragona Ràdio, i Francesc Farré, periodista de RNE a Tarragona. Amb ells ens capbussarem en les diferents disciplines que es disputen a l'edició d'enguany.

La important i altruista tasca dels voluntaris dels Jocs Mediterranis també estaran presents en aquest programa especial. Tres d'aquests voluntaris: José Miguel CobachoJosep Maria Martorell i Josep Àvia, explicaran les seves tasques i la visió que tenen dels Jocs Mediterranis.

Com tots els Jocs, aquest també compta amb mascota pròpia, i la dels Jocs Mediterranis es diu 'Tarracus'. De la seva història i del per què del seu disseny en podrem parlar amb el seu autor, l'Aleix Girona, exalumne de l'escola Abel Ferrater de la Selva del Camp, i autor del disseny escollit a través d'un concurs per a representar la mascota dels Jocs Mediterranis.

I com que parlar dels Jocs Mediterranis és parlar d'esport, però també de cultura, abordarem el seguit d'activitats culturals i paral·leles que s'han programat al voltant dels Jocs. Per fer-ho tindrem Magí Seritjol, director del Festival Tarraco Viva; Maria Parra, Directora del Bouquet Festival, i Joan Negrié, Director Festival Internacional de Teatre de Tarragona. En aquesta taula rodona també participarà Toni Orensanz, autor del llibre 'La Mediterrània: cultura, art, patrimoni i esport', que presentarà el 14 de juliol al Museu d'Art Modern de Tarragona.

A la recta final del programa, Ramón Castelló conversarà amb Pere Valls, jutge internacional d'atletisme, que actualment treballa a la Fundació Tarragona 2017. Va ser ell qui públicament va tenir la idea d'organitzar els Jocs del Mediterrani.

I per acabar, el programa entrevistarà David Melgar, el creador de la música de l'Himne dels Jocs que porta per títol 'Juguem per viure'.

RTVE

anterior siguiente