Enlaces accesibilidad
Dimarts 17 d'octubre a les 20:05h i diumenge 22 d'octubre a les 12h a La 2

'Cinc dies a' descobreix els secrets de la passarel·la de la moda de Barcelona, 'La 080'

  • A 'La 080 Barcelona Fashion' conflueixen els sectors i les tendències que marquen el camí de la moda a Catalunya

Per
Cinc dies a...
Cinc dies a...

"Cinc dies a..." és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis i realitzat per Joan Albert Planell.

La pasarel.la de moda 080 es fa a la ciutat de Barcelona dues vegades a l'any. És un certamen on es mostra les tendències de moda de la temporada. Hi participen els dissenyadors més prestigiosos de la Ciutat Comtal i de Catalunya. També hi participen diferents sectors de la indústria tèxtil.

'La 080' es fa en diferents espais emblemàtics de la ciutat. En aquesta ocasió i per primer cop es va fer al Teatre Nacional de Catalunya. Un equip de "Cinc dies a..." va endinsar-se pels passadissos i espais teatrals del Teatre Nacional de Catalunya per mostrar el bo i millor de les últimes creacions de dissenyadors emergents com Pablo Blame, o consagrats com Custo Dalmau, Josep Abril, Miriam Ponsa o Miquel Suay. Van desfilar en aquesta ocasió un total de 33 firmes de renom internacional.

També mostra la importància que tenen els complements en les desfilades, com són els barrets, les sabates, així com la perruqueria i el maquillatge. L'estilista Raffel Pàges creu que els dissenyadors catalans no reconeixen la feina de l'estilista, cosa que no passa a altres països.

Un altra part bàsica d'aquests certàmens és la directora d'art i càsting. És la persona que tria els models, les diferents escenografies per a cada desfilada, dissenya la luminotècnica adient i, juntament amb un Dj, pensa la música per a cada col·lecció.

Una altra curiositat del certamen "080 Barcelona Fashion" és la presència d'un dibuixant que destaca, entre la gran quantitat de càmeres fotogràfiques, pels seus dibuixos a llapis, on queden immortalitzats col·leccions, models i dissenyadors.

En definitiva en aquest documental hi podreu veure les corredisses, els retocs d'última hora, els nervis, el "glamour" i els secrets que amaga una passarel·la.

Al ser el primer cop que 'La 080' es feia a un teatre l'organització va invitar al modista Pierre Cardin per obrir la passarel·la d'enguany amb l'obra del mateix creador "La bellesa no té pietat".

"Cinc dies a..." 'La 080' és un programa de Montse Mompó i Joan Albert Planell.

RTVE

anterior siguiente