Enlaces accesibilidad
Dimecres 10, dijous 11 i divendres 12 de maig a les 19:30h a La 2

Especial Català de l'Any, a "Noms propis"

  • Montse Busquets entrevista aquesta setmana els tres finalistes del Català de l'Any, dies abans de la gala on es coneixerà el guanyador
  • Oriol Mitjà, el Pare Manel i Francisco Ibáñez visiten "Noms propis" per parlar de la seva feina i de la seva manera d'entendre la vida
  • Dimecres 10, dijous 11 i divendres 12 de maig a les 19:30h a La 2. La gala final, que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya, s'emetrà dimarts 16 de maig a les 22:10h a La 1

Per
Montse Busquets
Montse Busquets

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts i els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana "Noms propis" emet tres programes especials dedicats al premi Català de l'Any. Montse Busquets parla dimecres amb Oriol Mitjà, dijous amb el Pare Manel i divendres amb Francisco Ibáñez, els tres finalistes al premi.

L'especialitat d'Oriol Mitjà, metge de l'Institut de Salut Global de Barcelona, són les malalties tropicals. El 2016, després de quasi 10 anys d'investigacions, va presentar un tractament efectiu i molt barat per eradicar la malaltia del pian d'una illa de Nova Guinea on causava estralls.

Creador i impulsor de la Fundació Pare Manel, Manel Pousa de 71 anys trepitja cada dia el carrer dels barris de les Roquetes i el Verdum, a Nou Barris, on vetlla pels nens i joves més necessitats. La seva tasca solidària li ha valgut la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Honor de la Ciutat.

El creador de Mortadel·lo i Filemó, Francisco Ibáñez, va celebrar el 80 aniversari en plena forma i amb la jubilació com a desig llunyà. El Saló del Còmic li va retre homenatge i Ediciones B va celebrar l'efemèride amb l'edició integral de '13 Rue del Percebe'.

Montse Busquets parla amb els tres finalistes de la seva feina i de la seva manera d'entendre la vida i com han ajudat moltes persones i n'han inspirat d'altres.

Oriol MitjàManel Pousa i Francisco Ibáñez són tres personatges que han seguit amb fe cega el camí que els marcaven la seva vocació i que, gràcies a això, han contribuït a fer del món un lloc una mica millor. Tots tres "curen": de vegades el cos, de vegades l'ànima (perquè arrencar un somriure també és terapèutic), cadascun a la seva manera... I segur que guarden moltes experiències, anècdotes i històries sorprenents que voldran compartir amb "Noms popis".

RTVE

anterior siguiente