Enlaces accesibilidad
Dilluns 24 d'abril 2017

'Tarde para la ira' i 'La propera pell' recullen els Premis RNE Sant Jordi juntament amb Emma Suárez, Luis Callejo i Eusebio Poncela

  • RTVE ha rebut el Premi a la Indústria pel seu compromís amb el cinema espanyol, amb més de 600 títols emesos el 2016
  • La gala, apadrinada per Richard Gere, va ser presentada per les periodistes de RTVE, Elena S. Sánchez i Sònia Urbano
  • Aquesta tarda a les 20:00 hores La 2 oferirà un resum de la gala

Per
Foto família Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia
Foto família Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

RNE va lliurar dilluns a la nit els Premis Sant Jordi de Cinematografía que a la seva 61a edició van recollir els directors Isaki Lacuesta e Isa Campo per ‘La propera pell’ (millor pel·lícula), i Raül Arévalo per ‘Tarde para la ira’ (participada per RTVE i reconeguda com a millor ópera prima) i els intèrprets Emma Suárez (millor actriu per ‘La propera pell’ i ‘Julieta’), Luis Callejo (millor actor per ‘Tarde para la ira’) i Eusebio Poncela (Premi a la Trajectòria). La 2 emetrà aquesta tarda un resum de la gala celebrada anit a l’antiga fábrica Estrella Damm de Barcelona i presentada per les periodistes de RTVE Elena S. Sánchez i Sònia Urbano.

Per a Emma Suárez els seus papers a ‘La propera pell’ i ‘Julieta’, han estat “una satisfacció increíble, perquè per a una actriu el més important és explicar emocions amb papers de dona i de mare.”

Luis Callejo ha agraït a RNE i als crític que li han votat: “És un privilegi i espero fer honor a aquest premi”, ha manifestat. Eusebio Poncela ha recollit el seu tercer Sant Jordi amb molta satisfacció i ha assenyalat que “vol tornar a pel quart”. 

Carles González, director de RTVE a Catalunya, ha recollit el Premi Sant Jordi a la Indústria per a la Corporació per l’aposta i el compromís amb el cinema espanyol: al 2016 TVE va emetre més de 600 títols de pel·lícules espanyoles, gairebé el 90 per cent de tot el cinema espanyol. Són unes dues pel·lícules al dia i en horari de ‘prime time’. Carles González ha terminat reafirmant la nostra aposta de RTVE pel cinema: “Som cinema i seguirem sent cinema, perquè aquesta casa sigui i continuïi sent la millor butaca per al cinema espanyol.”

A més dels premis mencionats, també es van lliurar els reconeixements internacionals: ‘Elle’ de Paul Verhoeven s’ha alçat amb el premi a millor pel·lícula estranjera. Adam Driver per ‘Paterson’ i Amy Adams per ‘La llegada’ i ‘Animales nocturnos’, millor actor i actriu estrangers. 

Les Roses de Sant Jordi que decideixen els oients de Ràdio 4, van ser per ‘Julieta’, pel·lícula participada per RTVE i per ‘Carol’, de Todd Haynes a l’apartat de cinta estrangera.

Enguany, la gala ha estat la més feminista de la història dels Premis Sant Jordi. Per primera vegada l’han presentat dues dones i han fet un homenatge a les dones pioneres del cinema, com la francesa Alice Guy. També per primera vegada els premis han tingut un padrí d’honor, Richard Gere. El famós actor nord-americà s’ha mostrat orgullós de ser el padrí dels Premis Sant Jordi de Cinematografía de RNE, “uns premis magnífics amb l’energia creativa de Barcelona.”

El director de RNE, Alfonso Nasarre, ha destacat el copromís de RTVE “amb la cultura, amb el cinema i amb Catalunya”.

Durant la cerimònia es van recordar a actrius, actors, presentadors i directors de cinema i televisió que han mort el darrer any, com José Luis Barcelona, Lluís Carbó, Santi Ibáñez i Mary Tyler Moore, entre d’altres. El grup Las Migas va posar la música als diferents moments de la gala.

RTVE

anterior siguiente