Enlaces accesibilidad
Dilluns 12 de desembre a les 19:30h a La 2

"Tinc Una Idea" presenta iniciatives d'emprenedoria que es basen en la creativitat i la innovació

  • Parlarem amb Eloi Palà, president de l'Associació Joves Emprenedors Catalunya, l' AIJEC
  • I també rebrem alguns consells del professor de màrketing de la Universitat Pompeu Fabra Jordi Urbea

Per
Eloi Palà,  president de l'Associació Joves Emprenedors Catalunya, AIJEC
Eloi Palà, president de l'Associació Joves Emprenedors Catalunya, AIJEC

"Tinc Una Idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres. S'emet els dilluns a les 19:30h i els diumenges a les 12:00h per La 2.

Els protagonistes d'avui tenen com a denominador comú la creativitat i la innovació. Creativitat per lluitar contra la dislèxia, com és el cas de Luz Rello, última guanyadora del Premi Princesa de Girona Social, i innovació perquè és el que cal per convertir una planta vegetal en un carregador de mòbil, com han fet els emprenedors de Bioo.

Luz Rello i la lluita contra la dislèxia

La lingüista i doctora en ciència computacional Luz Rello és l'última guanyadora del Premi Princesa de Girona Social 2016, gràcies al seu treball de recerca per afrontar el repte social de la dislèxia. Es tracta del projecte Change Dyslexia, que ha desenvolupat tota una sèrie d’aplicacions innovadores com ara Dytective, un detector de dislèxia; Piruletras, per a la millora de l’ortografia, així com iDEAL eBook Reader, un lector per a la millora de la lectura i l'escriptura de persones amb dislèxia.

Eloi Palà, president dels Joves Empresaris de Catalunya

El nou president de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec), Eloi Palà, defensa que els objectius de la nova junta de l'associació --que està integrada a Foment del Treball-- passen per fomentar més l'afany emprenedor entre els joves i intentar que l'opinió dels seus associats "es tingui en consideració entre els òrgans de decisió del país". També lamenta que en molts casos "només s'escolten les empreses de l'íbex-35", mentre que és important que es tinguin en compte també les petites i mitjanes empreses i els joves empresaris.

Bioo, una empresa que carrega un mòbil a partir d’una planta

I també promoure la innovació. Perquè és el que cal per convertir una planta vegetal en un carregador de mòbil, com han fet els emprenedors de Bioo. Això, que pot sonar a ciència ficció a priori, és el fondament de Bioo Lite, un maceta especial que a banda de servir de base per una planta promet aprofitar el metabolisme d'aquesta per proporcionar energia amb la que carregar el nostre mòbil. Realitat o ficció?

El el programa d'avui també rebrem alguns consells del professor de màrketing de l'UPF Jordi Urbea.

RTVE

anterior siguiente