Enlaces accesibilidad

Ja es coneixen els guardonats dels Premis Continuarà- Vespre a La 2 de cultura 2015

  • Entre els premiats l'actriu Rosa Novell a títol pòstum, Lluís Homar, Nacho Fresneda, Pilar Eyre, Javier Cercas i el Festival Primavera Sound
  • L'acte de lliurament es farà com cada any la vigília de Sant Jordi a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona

Per
logo-continuar---vespre
logo-continuar---vespre

Rosa Novell, Lluís Homar, Nacho Fresneda, Javier Cercas, Pilar Eyre, Anna Soler-Pont, Aina Clotet, Maria Ripoll, Ramón Mirabet, Jean-Louis Neichel, DAMM i el Festival Primavera Sound són els guardonats dels Premis Continuarà-Vespre a La 2 de cultura 2015. Aquests guardons dolços es lliuraran, com cada any, el 22 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona on es trobaran centenars de persones de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

Aquests premis de TVE Catalunya són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any.

A Rosa Novell se li atorga, a títol pòstum, per la seva brillant trajectòria als escenaris i per la valentia que va demostrar fins a l'últim moment en la seva darrera obra "Última trobada". Novell també ha participat en nombrosos espais dramàtics de TVE.

Sense sortir dels escenaris, també rebrà el guardó l'actor i director Lluís Homar que enguany ha aconseguit el reconeixement unànime de públic i crítica interpretant tots els papers de "Terra Baixa".

Nacho Fresneda, actor i intèrpret protagonista de la sèrie d'èxit "El ministerio del Tiempo" que actualment emet La 1 de TVE, serà un altre dels premiats.

La labor conjunta de tres dones a la pel·lícula "Rastres de sàndal" participada per TVE també té premi. Ana Soler-Pont escriptora, productora i guionista; Maria Ripoll, la directora i Aina Clotet l'actriu, el recolliran. El film ha obtingut el Premi Gaudí i ha estat finalista al millor guió adaptat als Goya entre d'altres.

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. Es premia a Pilar Eyre pel seu èxit "Mi color favorito es verte" finalista del darrer Planeta i Javier Cercas que inspirant-se en el fals supervivent dels camps de concentració nazis, Enric Marco, ha creat "El impostor", un dels llibres més venuts de la temporada.

La música no podia faltar als premis més dolços. Enguany s'emporten el títol el Festival Primavera Sound i el cantautor Ramón Mirabet. TVE Catalunya reconeix el Festival Primavera Sound per la seva projecció internacional i per ser un referent ineludible pels apassionats de la música més innovadora. Un festival que projecta Barcelona i Catalunya al món. El cantautor de Sant Feliu de Llobregat, Ramón Mirabet, ha passat d'actuar a carrers i places a ser finalista d'un talent show musical francès. El músic ha publicat enguany el seu primer disc titulat "Happy Days".

També rebrà el premi el xef Jean-Louis Neichel, per la seva dilatada i reconeguda tasca al capdavant del restaurant Neichel de Barcelona, amb una estrella Michelín. El cuiner francès és un dels xefs més emblemàtics de l'alta cuina feta a Catalunya i introductor a casa nostra de la "nouvelle cuisine". Recentment Neichel ha decidit cedir el testimoni al seu fill Mario.

Finalment, es reconeix DAMM pel seu constant i ferm suport a la difusió de la cultura en qualsevol de les seves manifestacions.

Com ja és tradicional, l'acte de lliurament dels premis es farà el proper dimecres 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, a les 7 de la tarda a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente