Enlaces accesibilidad
Diumenge 30 de novembre a les 11:15 hores a La 2

La història dels cavalls a Catalunya, aquest diumenge al programa "Moments"

  • Raül Díaz entrevista a Joaquín Calvo, que va ser president del Real Club de Polo de Barcelona

Per
Raül Díaz amb el cavall Príncep
Raül Díaz amb el cavall Príncep

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz, realitzat per Jordi Renú i produït per Isabel Blesa. El programa s’emet els diumenges a les 11:15 hores a La 2 de TVE.

Aquest diumenge “Moments” viatja per la història dels cavalls a Catalunya. Barcelona va ser la seu del primer club de polo que va haver a Espanya. Va ser l’any 1897 i el primer club va ser inaugurat en uns terrenys de Can Tunis. Posteriorment el van traslladar a Can Ràbia per a finalment acabar a la Diagonal. Entre d’altres modalitats, al RCPB es va fer el primer concurs de salts internacional l’any 1902 i des de llavors aquesta disciplina només ha fet que créixer.

L’hípica es va poder desenvolupar gràcies a que els motors van rellevar els cavalls de les feines del camp o del transport. Així doncs amb el progressiu augment del nivell econòmic a Catalunya, també va augmentar l’afició per als cavalls com a lleure. Tenir un cavall no té perquè significar cap luxe, segons que explica Enric Piguillem a l’hípica Collserola, “el manteniment diari d’un cavall pot equivaler al consum de dos paquets de tabac ros”.

En aquest programa sobre cavalls a Catalunya s’hi entrevista a Joaquín Calvo, que va ser president del Real Club de Polo de Barcelona, i també a Enric Piguillem, copropietari i director de l’Hípica Collserola, a Sant Cugat del Vallès.

Raül Díaz presenta el capítol amb la col.laboració del cavall “Príncipe” de l’Hípica Collserola i també davant de la pista mentre té lloc un concurs de salts, al mateix Real Club de Polo de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente