Enlaces accesibilidad
Dijous 28 d'agost a les 19:00h a La 2

"Òpera oberta" ens explica la "Mort a Venècia" de Benjamin Britten

  • Anna Cler presenta l'òpera que explica el viatge d'un escriptor a la ciutat dels canals i el seu enamorament d'un jove polonès

Per
premsa---22062011anna-cler

"Òpera oberta" és el programa de TVE Catalunya que acosta els telespectadors al món de l'òpera, està presentat per Anna Cler des del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta setmana "Òpera oberta" ens acosta l'òpera basada en la novel·la de l'escriptor Thomas Mann: "Mort a Venècia".

"Òpera oberta" presenta l'òpera "Mort a Venècia" composta pel compositor anglès Benjamin Britten. El llibret escrit per Myfanwy Piper és una adaptació de la novel·la homònima del dramaturg i novel·lista Thomas Mann. L'estrena va tenir lloc a Snape Maltings el 16 de juny de 1973, durant el Festival d'Aldeburgh.

"Mort a Venècia" és l'última òpera de Benjamin Britten, la va escriure pocs anys abans de morir d'una cardiopatia, és una de les seves composicions més madures i interessants.

La trama de l'òpera es desenvolupa al començament del segle XX a la ciutat dels canals. Descriu el viatge d'un escriptor madur, Gustav von Aschenbach, que intenta recuperar la inspiració a Venècia, on s'enamora d'un jove polonès. Malgrat l'amenaça d'una epidèmia de còlera, opta per no abandonar la ciutat italiana, la qual cosa el condueix a una lenta autodestrucció que posa fi a la seva vida. L'òpera explica la lluita interna de l'escriptor entre la bellesa i la passió.

RTVE

anterior siguiente