Enlaces accesibilidad
Dilluns 25 d¿agost, a les 18:45 hores a La 2

El Parc d¿atraccions de El Tibidabo repassa la seva història a ¿Moments¿

Raül Díaz presenta el programa des del Parc d’atraccions de El Tibidabo

Per
Raül Díaz
Raül Díaz

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz.

Aquest dilluns “Moments” recorda la història de El Tibidabo que ha estat, des de els seus inicis al 1901, un dels emblemes de la ciutat de Barcelona. Construït pel doctor Salvador Andreu inicialment com una promoció urbanística a Collserola, l'espai es va convertir en un parc d'atraccions únic i exclusiu al món.

Amb més d'un segle d’ història, el Tibidabo va seduir ràpidament els barcelonins amb les primeres atraccions, com el "Miramiralls", el "Ferrocarril Aeri"-conegut actualment com “El magatzem de les bruixes i els bruixots"-, la imponent Talaia, l'”Avió"-una rèplica del que va fer el primer trajecte Barcelona-Madrid-, i el Museu dels Autòmats, importats inicialment d'arreu d’ Europa i fabricats després pels propis treballadors del parc, que l'han convertit en una col·lecció única al món.

Ròmul Brotons, autor del llibre "Parcs d'atraccions de Barcelona", és el fil conductor del reportatge i assegura que "els tècnics del parc van tenir la feliç idea de conservar els autòmats" ja que amb el temps es van revaloritzar, i el museu es va convertir en "un dels millors del món dins el seu gènere".

El programa també recull el testimoni de Rosario Torreño i Rosa Casas, dues treballadores veteranes del parc del Tibidabo, que ens acosten a la història de la muntanya màgica des d'un primer pla, i reviuen moltes de les atraccions que encara perduren avui dia com la muntanya russa, el passatge del terror, el Carrusel i la maqueta de tren.

"El Tibidabo" és un reportatge de David Gallach.

RTVE

anterior siguiente