Enlaces accesibilidad
Diumenge 6 de juliol a les 12:00 a La 2

El cardiòleg Ramon Brugada, a "Gent de paraula"

  • Cristina Puig parla amb el Dr. Brugada de la Síndrome de Brugada i de la importància de la genètica per prevenir-la

Per
El cardiòleg Ramon Brugada amb Cristina Puig
El cardiòleg Ramon Brugada amb Cristina Puig

"Gent de paraula" és un programa d'entrevistes personals, dirigit i presentat per Cristina Puig.

Aquest diumenge, "Gent de paraula" compta amb el metge gironí Ramon Brugada, un dels cardiòlegs que més ha investigat sobre la mort sobtada.

La Síndrome de Brugada és com es coneix mundialment a la mort sobtada cardíaca. I Brugada és el cognom d’aquest metge gironí, Ramón Brugada, que amb els seus altres dos germans cardiòlegs, és qui ha investigat més sobre el factor genètic d'aquesta malaltia.

Després de 16 anys de treballar com a metge i investigador a la Universitat de Montreal, al Canadà, ara fa sis anys que va aprofitar l'oportunitat de liderar el projecte de la nova Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. També ha estat impulsor d’una campanya per col·locar als carrers de la demarcació de Girona desfibril·ladors, que en aquests moments s'està estenent a les farmàcies de Barcelona.

Cristina Puig parla amb el Dr. Brugada de la Síndrome de Brugada, de la importància de la genètica per prevenir-la, sobre la campanya per col·locar desfibril·ladors als carrers gironins, de la mort sobtada i la pràctica d'esport i de la fuita d'investigadors a l'estranger, entre d'altres temes.

RTVE

anterior siguiente